Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam. Jestem zielony w ASG, ale grałem parę razy w paintball. Mam pytania:

1. Strzelając z markera widać tor dużej i kolorowej kulki, czy w asg wyraźnie widać gdzie się strzela? Czy strzały raczej oceniamy po zniszczeniach i okrzykach typu ałaaa ?

2. Jak z celnością, zasięgiem skutecznym i wpływem wiatru na kulki? Myślałem o cm.028 i goglami ze stalkerem żeby zamknąć się do 400~450zł.

3. Czy sprzęt tańszy, czyli do 250zl to raczej coś co mnie tylko będzie denerwować, czy da się coś pograć?

4. Google za 40zł są bezpieczne? Typu http://www.airsoft-militaria.pl/product-pol-237-Gogle-ochronne-z-pianka-szybka-kameleon.html, czyli producent: Tactical, kod produktu: AAT205

Edited by marianos2

1. Widać chyba, że stosujesz kulki zielona, bązowe lub czarne. Białe i inne widać bez problemu.

2. Zasięg, celność zależy od ilości sałaty jaką władujesz w swój sprzęt. Za 450 nie spodziewaj się rewelacji i równych szans z innymi graczami.

3. Do 250zł chyba nie dostaniesz nic nadającego ię do strzelania (zostają chińśkie badziewia czy gaziaki pokroju socoma, rugera KJW czy beretki STTI ale nie pchaj się w to na początku).

cm.028 bez problemu pozwoli konkurowac z innymi na strzelankach. Nie wiem, dlaczego Dexter napisal, ze nie - moze u niego w srodowisku wiekszosc biega ze znacznie lepszymi replikami. Nawet jesli, to te 40-45 metrow skutecznego zasiegu i okolo 50 calkowitego to bardzo fajne osiagi jak na poczatek przygody z ASG wiec smialo mozesz kupic i sie nie przejmowac. Odnosnie Twoich pozostalych pytan - poczytaj watki przyklejone, bo znajdziesz tam wyczerpujace odpowiedzi. No, a przynajmniej dosc rozbudowane. Wybaczcie brak polskich znakow, ale w dalszym ciagu walcze z komputerem, bo problem okazal sie powazny. Pozdrawiam!