mafo Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Witam. Chciałbym wymienić sprężyny w moich midcapach ponieważ są już bardzo słabe. Spotkał ktoś może zapasowe sprężyny które by pasowały do magpuli. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
scot Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 A nie da rady ich po prostu wyjąć na noc żeby odpoczely a rano je lekko ponaciagac? Szczerze powiedziawszy nigdy nie słyszałem o częściach zamiennych do midcapow Quote Link to post Share on other sites
NinjaDude Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 No cóż, nie słyszałeś bo takowych nie ma. Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted April 25, 2011 Author Report Share Posted April 25, 2011 Dzięki za pocieszenie Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Naciąganie sprężyny nic nie daje. Rozciągniesz, wsadzisz, naładujesz kulkami i się zbije jeszcze mocniej przez co będzie jeszcze słabsza niż przed zabiegiem. Jedyny sposób to skrócenie jakimś sposobem kanału na kulki prze co sprężyna będzie mocniej ściśnięta i będzie mocniej pchała kulki. Weź jednak pod uwagę że to również jest tylko wyjście na jakiś czas i z czasem sprężyna znów się zbije i znów trzeba będzie kombinować. Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted April 25, 2011 Author Report Share Posted April 25, 2011 Chyba kupie jakieś zwykłe midy tylko dla sprężyn, bo zależy mi na wyglądzie Magpuli. Dzięki za porady. Quote Link to post Share on other sites
SK8 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Przepraszam, że się wtrącę, lecz moim zdaniem nie ma sensu zakładać drugiego tematu. Otóż też posiadam oryginalny magazynek magpula ( mid-cap ) i mam z nim mały problem. Sprężyna magazynka jest za mocna i w pełni naładowany magazynek źle podaje kulki ( drastycznie spadają osiągi ), dopiero po wystrzeleniu kilkunastu-kilkudziesięciu kulek wszystko działa poprawnie. Jak uporać się z tym problemem ? Zostawić na jakiś czas w pełni nabity magazynek ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Nie ładować na maksa magazynka? Quote Link to post Share on other sites
SK8 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Jednak takie rozwiązanie mnie nie zadowala. Ubytek ( załóżmy ) 50 kulek w magazynku na 120 bb robi mi różnicę, dlatego szukam rozwiązania tego problemu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts