Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Żeby lufa nie latała..

Recommended Posts

Witam wszystkich i proszę o pomoc/poradę.

Niedawno nabyłem zestaw konwersyjny m4 na m4SO. Zawiera on lufę zewnętrzną, tłumik, szynę RIS oraz pierścień którym dokręcamy lufę od górnej części body i ten który 3ma szynę. Problem polega na tym, że wykorzystując tylko części zawarte w zestawie lufa po dość krótkim czasie zaczyna się luzować i lata na wszystkie strony. Pomyślałem, że można by zastosować dodatkowe sztywnienie jakim jest atrapa rury gazowej w większości emek. Tu pojawia się problem, bo o ile w podstawowej wersji owa rura biegnie od górnej części body a kończy się wewnątrz muszki, o tyle po zainstalowaniu zestawu konwersyjnego i wsadzeniu atrapy rury sterczy ona luzem i nie spełnia swojej roli - usztywnienia (wiem że jest za długa, ale nie o to chodzi bo zawsze można ją dociąć). Pytanie brzmi- czy można gdzieś dostać jakieś śruby, mocowania czy coś w tym stylu, co można by umieścić wewnątrz szyny ris, przeprowadzić przez to ową rurę i wykorzystać jako trzymadełko do niej?

Znalazłem coś takiego http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_211&products_id=5889&name=King_Arms_-_Pin_montazowy_dwojnogu_do_M14 ale nie wiem czy się nada (sorczak za reklamę, ale to przykład)

Przepraszam jeśli piszę zawile i Thnx za wszelką pomoc

Miałem podobny problem, w moim przypadku śruba usztywniająca front uległa przekręceniu i musiałem zastąpić to jakimś innym rozwiązaniem. Wątpię, aby pin montażowy jaki podałeś pomógł w tym przypadku. Ja rozwiązałem problem kupując - http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1938&name=MadBull_-_Szyna_RAS_FIX_I. Obecnie już z tego nie korzystam, ponieważ mam inną emkę, lecz swego czasu było zadowalające rozwiązanie

Miałem podobny problem, w moim przypadku śruba usztywniająca front uległa przekręceniu i musiałem zastąpić to jakimś innym rozwiązaniem. Wątpię, aby pin montażowy jaki podałeś pomógł w tym przypadku. Ja rozwiązałem problem kupując - http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1938&name=MadBull_-_Szyna_RAS_FIX_I. Obecnie już z tego nie korzystam, ponieważ mam inną emkę, lecz swego czasu było zadowalające rozwiązanie

faktycznie ciekawe ale, w moim przypadku nie zda egzaminu ponieważ różnica wysokości pomiędzy szyną na górnej części body a tą z chwytu przedniego jest zbyt duża i nie radadyich połączyć. kombinowanie z dobieraniem podkładek dodatkowo zwiększy koszty a to nie gra warta świeczki.pewnie skończy się na tym, że będę musiał znaleźć jakiegoś MAJSTRA który wspaniałomyślnie raczy to zrobić (choć obawiam się, że musiał bym PO niego jechać za granicę:)

dziex za odzew

• 2 weeks later...

Rozkminione:)

Kolejne pytanie na temat

Czy ma ktoś pomysł jakiego kleju mogę użyć do klejenia (celem dodatkowego zabezpieczenia) gwintów do delta ringu czy tłumika? Z założenia odrzucam kropelki i inne takie (prawdopodobnie zdążą związać zanim zdążę dobrze dokręcić a ich skuteczność do tego typu połączeń jest raczej wątpliwa). Pytam, bo wolę nie experymentować

Rozkminione:)

Kolejne pytanie na temat

Czy ma ktoś pomysł jakiego kleju mogę użyć do klejenia (celem dodatkowego zabezpieczenia) gwintów do delta ringu czy tłumika? Z założenia odrzucam kropelki i inne takie (prawdopodobnie zdążą związać zanim zdążę dobrze dokręcić a ich skuteczność do tego typu połączeń jest raczej wątpliwa). Pytam, bo wolę nie experymentować

Threadlockery firmy LOCTITE....względnie jakiejś innej marki .

• Create New...