medevil Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Witam, chcialbym zaczac swoja przygode z asg. Jednak nie orientuje sie za bardzo ktora replike wybrac. Szczerze mowiac pod wzgledem wizualnym najbardziej podobaja mi sie M4 i AK47. Znalazlem w internecie kilka interesujacych replik do ceny ktora chce wydac (500zl). Czy moglbym prosic o wskazowki ktora z nizej wymienionych broni bedzie najlepsza? Na co zwracac najbardzije uwage? Akumulator? FPS? dlugosc lufu? ktory z tych czynnikow jest najwazniejszy? Oto moje typy: 1. http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028-172.html 2. http://gunfire.pl/product-pol-1152189678-DropZone-BI-5181M.html 3. http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-02-full_metal_boyi-2638.html 4. http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/ask204p_full_metal_ebb_aps-2179.html dwie pierwsze repliki podobaja mi sie pod wzgledem wizualnym. a kolejne dwie repliki nie za bardzo ale doradzil mi je kolega ktory powiedzial ze sa najlepsze pod wzgledem cena/jakosc. Co o tym sadzicie? Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 (edited) Z tych co podałeś to 1. Chyba najbardziej polecana replika na tym forum :E Nie ważne, czy temat się tyczy broni za 1000zł czy za 200. Ale fakt. Strzela dobrze, jest wytrzymała. No i najtańszy sensowny elektryk. Kałachy cymy cieszą się dobrą opinią. Edited April 26, 2011 by Haptacz Quote Link to post Share on other sites
medevil Posted April 26, 2011 Author Report Share Posted April 26, 2011 Z tych co podałeś to 1. A moglbys to jakos uzasadnic czy cos :P? Czemu akurat kałaszka? Quote Link to post Share on other sites
Paramonov95 Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 (edited) Od siebie polecam cm 0.28(ak47) w każdej wersji oprócz s i cm 0.31(ak74) w każdej wersji. O boyiu i aps za bardzo nic nie wiem. Poczytaj na forum jest wiele tematów. Dlatego kałaszka, że jest bardzo trudny do zajechania i ma dobre osiągi. Edited April 26, 2011 by Paramonov95 Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 (edited) A moglbys to jakos uzasadnic czy cos :P? Czemu akurat kałaszka? Otóż też jestem zielonym, ale zakup repliki mam za sobą. A co zrobiłem? Poczytałem przyklejone tematy "jaka replika do ...." i tam wychwalano cymę. Jeszcze nurek do tematów AEG -> II klasa lub "tanie repliki". Po takim oczytaniu mamy już jako takie pojęcie co jest "gut" a co "beeee". Jako zielony nie powinienem doradzać ale chyba nikt nie zaprzeczy, że cm028 z tamtej czwóreczki wypada najlepiej. PS. Może jeszcze rozejrzyj się za g36 od JG Edited April 26, 2011 by Haptacz Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 (edited) Cm 028 może być dobre bebechy itp. Co do emki z boya to poczytaj na forum Apsa nie bierz to jest shit i do tego jeszcze ten EBB Moim zdaniem najlepszych wyborem była by rk 2 z boya,ponieważ ma stalowe body,szynę boczną,dobre bebechy oraz świetne wykonanie zewnętrzne. Edited April 26, 2011 by hokager Quote Link to post Share on other sites
MasterGos Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 (edited) Apsa nie bierz to jest shit i do tego jeszcze ten EBB Możesz brać, akurat AK-74 APS są zacne. A EBB to spora zaleta jeśli natomiast będziesz go miał dość to zawsze możesz je wypiąć. Pamiętaj za to by dokupić do niego nową baterie ponieważ stockowe najczesciej są martwe :/ (chyba że to porawili ostanio ale nie sądzę). Informacje masz tu: http://www.wmasg.pl/pl/armoury/show/79126 Edited April 26, 2011 by MasterGos Quote Link to post Share on other sites
rusone47 Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Cymy 028 bym nie brał , mam 2 lata używam od czasu do czasu i zabija mnie trzeszczenie plastiku ;) Lepiej wziąć coś solidniejszego . M4 od Boya , widziałem, strzelałem z tego i nawet daję radę ale nie wiem jak z awaryjnością tego . Zastanów się najlepiej nad Rk 02 lub właśnie Mką. Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Ja bym skorzystał z tymczasowej opcji - cm.048m na blacksword.pl Sklep wychwalany, replika zresztą też. Stalowe body, drewno sklejkowe... gearbox najnowzsej generacji ... czego chcieć więcej. Na dzień dzisiejszy masz go za 480 zł. http://blacksword.pl/product-pol-169-CM048M-Replika-karabinu-szturmowego-AKM.html Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Lepsza cm.028, niż M4 od Boyi. Quote Link to post Share on other sites
medevil Posted April 26, 2011 Author Report Share Posted April 26, 2011 dzieki wszystkim za odpowiedzi. chyba rzeczywiscie skusze sie na cm.028. Mam tylko watpliwosci co do dolaczanego do niego akumulatora. Czy wystarczy on na normalna zabawe? Czy lepiej dokupic jakis akumulatorek? Na stronie taiwanguna polecaja firefoxa. Tylko jaka pojemnosc bedzie najlepsza? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Akumulator na weekendowe strzlelanki wystarczy, jednak kup sobie łądowarkę mikroprocesorową. Firefox, to nie jest najlepsza batka. Quote Link to post Share on other sites
medevil Posted April 26, 2011 Author Report Share Posted April 26, 2011 To co moglbys konkretnie polecic ? Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Nie kupuj 0.28 ! Jak podałeś inne repliki, to znaczy, że jesteś w stanie zapłacić więcej, tak? Kup albo tego Boyca, ewentualnie poszukaj jakieś Cymki od modelu 0.4x wzwyż. Popatrz też na serię G36 od JG i Cymy. Dużo lepszy wybór niż chłamowa Cyma 0.28. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Niech nie kupuje M4 Boyi. Cm.028 ładnie strzela, więc czemu ma jej nie kupować? Jeśli ma większy budżet, to oczywiście nie kupi coś z wyższej serii. Quote Link to post Share on other sites
engray Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Polecam gietę od cymy. Niestety ich ceny za nówki zaczynają się od 580, a używek nie zauważyłem. Jednak polecam bardzo. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Oszalałeś chcesz brać plastikową cm 028 zamiast rk 02 z boya lol. Wez się zastanów ale tak porządnie,rk ma stalowe body,dobre bebechy i ładne wykonanie zewnętrzne. A co ma cm 028 ? Tylko dobre bebechy porównywalne z rk z boya nic więcej. Na twoim miejscu wziąłbym tą rk 02 albo emke z boya chyba,że chcesz plastikowego cm 028 Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Pewno chłopak teraz nie wie co ma zrobić. RK-2 bierz. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 (edited) A możecie uzasadnić czemu odradzacie cm028 ? Bo ma ABS'owe body ? Jak nie będzie nim rzucał czy kopał dołów to mu się nie połamie, a jeżeli zaczyna i to będzie 1 replika i mu się ASG nie spodoba to mała strata ,a jak go wciągnie to przecież można zawsze wymienić body. Z resztą 028 to wydatek 350 zł a boyi to 510 zł więc za różnice można kupić mundur albo kamizelkę jakąś. Edited April 26, 2011 by Vender Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Bierz rk-02 . W żadnym wypadku nie bierz kałacha Aps Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 nie bierz cymki bo to shit i gó.w.n. ....... a ten APS czy tam cuś to wynalazek chinczyków i dziala tak jak cymka + blowback który ci sie zepsuje BIERZ RK-02 polecam replika ful metal i nie da sie jej zniszczyć dla kolegi spadła z 3 pietra na strzelance podnióśł ja zaje... w nia bo cos sie blokowało i dalej działała. Azreszto Boyi jest sprawdzona firmą. Quote Link to post Share on other sites
medevil Posted April 26, 2011 Author Report Share Posted April 26, 2011 Z tego co widze to zarowno rk-02 jak i ak47 sa wykonane z metal + abs wiec troche nie rozumiem niektorych wypowiedzi. No chyba ze ten kalaszek jest caly z abs'u to rzeczywiscie lipa i lepiej dolozyc do rk-02. Chcialbym zeby pierwsza bron starczyla mi chociaz na rok i nie rozpadla sie po 2 wystrzelonych magazynkach Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Boyi to ma dobre kałach. Można brać. M4 nie. Cm.028 też fajne. Nie wiem co Wy do niej macie? Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 cm. 0.28 jest z abs +elem metalowe RK-02 jest full metal + chwyt przedni z abs czy tam nylonu wiec odp nasuwa sie sama Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 Jeśli ktoś nie ma wystarczających funduszy niech bierze 0.28. Do tego cm.028 ma stałą kolbę, więc wejdzie większa batka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts