mr_doctor Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Witam, Otóż kupiłem nową replikę firmy A&K SWD. Po otworzeniu z pudełka i obejrzeniu całości popsikałem sprężynę olejem sylikonowym w spreju bo "tak radził ktoś ze sklepu, w którym kiedyś byłem", po czym wyruszyłem nad Odrę aby przestrzelić replikę. Jakież wielkie było moje zdziwienie gdy załadowawszy karabin kulka potoczyła się i wypadła z lufy. Wystrzeliłem więc na pusto i załadowałem jeszcze raz, tym razem trzymając replikę w pozycji poziomej do podłoża. Strzał zaowocował wystrzeleniem dwóch kulek. Kilka kolejnych prób pod różnymi konfiguracjami owocowało : - wystrzał dwóch kulek jednocześnie (W sumie to i nawet fajna sprawa, zapłaciłem za karabin, dostałem dubeltówkę...o_O). - kompletny brak pocisku. - wytoczenie się kulki z lufy po załadowaniu i przekrzywieniu lufy lekko w dół. Mam więc pytania. Czy jest to wina repliki jako samego sprzętu, który może być wadliwy? Czy we wszystkich replikach tego typu po przekrzywieniu karabinu lekko w dół kulka wypada? Czy jestem "zielony", że użyłem oleju sylikonowego przed przestrzeleniem repliki? Dziękuję z góry za pomoc i oczekuję szybkiego rozwiązania problemu. Quote Link to post Share on other sites
mazur69 Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Polecam lekturę http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/71098-swd-ak/ może i duuuuuuuuuuużo do czytania ale znajdziesz odpowiedzi na wszelkie bolączki tej repliki :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Może być coś z gumką HU. Pobaw się nią. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 skoro kupiłeś nową, to nie baw się niczym, odnieś do sklepu i niech dadzą działającą. Jak się nie znasz - nie grzeb. Quote Link to post Share on other sites
mr_doctor Posted April 29, 2011 Author Report Share Posted April 29, 2011 Najbardziej nurtuje mnie fakt podawania 2-3 kulek do komory, oraz fakt, że kulki wylatują z komory po przechyleniu karabinu. Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 byc może masz za mocno podkręconą gumke hop up olejek sylikonowy raczej nic nie zepsuł :P gdzie dokładnie go psikałeś? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Tak czy siak- nie psikaj nigdzie do repliki oleju sylikonowego! A samego guna oddaj do sklepu i żądaj wymiany na nowy. Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Gumka za mocno naciagnieta na lufe, przez co znieksztalcony jest jej kolnierz. Pomoze ponowne zlozenie systemu HU. Oddaj tam gdzie kupiles i niech naprawia w ramach gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted May 1, 2011 Report Share Posted May 1, 2011 Ja bym na twoim miejscu wymienił od razu gumkę i lufe ;) W sumie tak zrobiłem w swoim :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts