bartosz009 Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Zacznę więc od historii karabinu, mam go od... uwaga... aż jednego dnia! Przez te nieszczęsne 24 godziny karabin postanowił już zakończyć swój żywot. Ale nie obwiniajmy go, podobno ma 2 lata, jest w stanie idealnym i dotąd służył jako wystawa. (ach, te opisy na allegro)... Karabinek należy do ojca, ja mam taki sam. Wystrzelaliśmy z niego może ze 100-200 kulek, po czym, tak nam się przynajmniej zdawało, siadła bateria. Po powrocie do domu podłączyłem ją do swojej repliki i strzelała ona wprost idealnie. Tutaj pojawiła się zaniepokojona mina na naszych twarzach... co mogło się stać? Otworzyliśmy kolbę, wyjęliśmy wszystkie kable i podłączyliśmy je do baterii po raz kolejny. Po naciśnięciu spustu, karabinek nie strzela, a bezpiecznik zaczyna świecić się na czerwono. Otworzyłem małą, białą tubę, w której był zamknięty, i nie wygląda on w żaden sposób źle. Czy ktoś wie, co dzieje się z tą repliką (jakby ktoś przeoczył, cm 028)? Byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek radę, szkoda byłoby gdyby kasa za nią poszła w błoto... Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 wywal bezpiecznik Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 U nas kolega podobnie miał wywalił bezpiecznik i wszystko grało :D Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Mogło zaciąć się coś w GB : ) Prąd idzie, ale silnik nie chce ruszyć, dlatego bezpiecznik "świeci". Możliwe że gdzieś tez jest jakieś zwarcie czy coś. Jak wymiana bezpiecznika nie pomoże, to ślij na serwis/ gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
bartosz009 Posted April 29, 2011 Author Report Share Posted April 29, 2011 Podczas pisania tematu i czekania na odp. ładowałem baterię (tak profilaktycznie). Wyjąłem bezpiecznik i chodzi. Potem ze starszym włożyliśmy bezpiecznik i... też chodzi... dziwne. Najprawdopodobniej coś się tam obluzowało w tej tubie, gdzie był zamknięty, ale teraz działa jak powinno. Dzięki za pomoc, problem rozwiązany! Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 (edited) Jak wyżej. Odłącz na chwilę bezpiecznik i zepnij na krótko na czas testu. U znajomego był dość nietypowy problem bo poluzowała się zębatka na silniku i przesuwała się po osi co powodowało że blokowało zębatkę w GB. Edited April 29, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 (edited) do wywalenia Edited April 29, 2011 by t0m3k Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts