Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Kilka pytań na poczatek.

Recommended Posts

@Fraczek,

Tak jak powiedzieli wyżej - gaziak na początek, to nie jest najlepszy pomysł. Gaziakami z blowbackiem nie postrzelasz w zimie, a koszty strzelania są wysokie (w godzinach się tego nie podaje, bo rozgrywki mogą zmusić Cię do wystrzelenia 1000 kulek w 5 minut, a równie dobrze możesz wystrzelić 1 kulkę przez całą rozgrywkę). Butla Greengasu w letniej temperaturze powinna wystarczyć na wystrzelenie około 700-1200 kulek z tej repliki, jeśli wszystko z nią jest w porządku.

W dodatku, Beretty KJW miewają humory i czasami może się zaciąć/zasyfonować, itp.

W tej cenie ja widzę dwa rozwiązania:

CM.030 - elektryk z Cymy, 200 FPS przekładające się na zasięg skuteczny rzędu 20-25 metrów. W lesie wiele nim nie zwojujesz, ale przynajmniej ma tryb full auto, a w przyszłości, po kupnie długiej repliki będzie się dobrze sprawdzał w roli boczniaka.

M180 od GA - sprężynowy shotgun o bardzo fajnym zasięgu, przyzwoitej celności, z kilkoma magazynkami, nie wymagający żadnego zewnętrznego zasilania i co najważniejsze - tani. Na zbrojowni dostaniesz za 60 złotych. Pozostałą kasę możesz oszczędzić i zbierać na elektryka pokroju CM.028.

Jest jeszcze jedno rozwiązanie, naturalnie. Dozbierać jeszcze drugie tyle kasy co masz i pomyśleć o długim, dobrym elektryku.

A jeszcze odpowiadając na pytanie odnośnie kulek do tej Beretty - 0,2/0,23g. Tylko ta Beretta jest teraz niedostępna. A zapasowe magazynki dokupić się da, ale na razie w większości miejsc są niedostępne.

Pozdrawiam.

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

a co mu po tym, że zielony mu napisze co wg niego jest ona warta, skoro ludzie Z DOŚWIADCZENIEM już się wypowiedzieli?

Tylko widzisz, większość tych znawców Z DOŚWIADCZENIEM(nie żebym podważał wiedzę..), którzy się do tej pory wypowiedzieli opiera się na tym co przeczytali, na cenie, na ogólnych obowiązujących prawdach i sieją tak tym zwielokrotnionym odbiciem opinii zasłyszanej skądś. Jak można zauważyć, niewielki ułamek interlokutorów trzymało w rękach tę spluwę. A dlaczego opinia zielonego ma być gorsza? Bo jakoś tego za cholere nie rozumiem, doceniam wszystkie wypowiedzi, które pomagają i są wiarygodne lub chociaż w pewnym stopniu informatywne.

A dlaczego opinia zielonego ma być gorsza? Bo jakoś tego za cholerę nie rozumiem, (...).

To tak, jakbyś pojechał do jakiejś zapadłej afrykańskiej wioski zdezelowanym fiatem 126p. Dla tych, którzy na oczy dobrego samochodu nie widzieli, to będzie jakaś boska machina. Załapałeś mniej-więcej? poza tym - jak już zielony uwali swoją kasę w błoto, bo nie chciał nikogo posłuchać, to za nic nie przyzna się, że nie miał racji i opisze swoją giwerę jako działko orbitalne - tak jest w 90% przypadków.

I nie mam zamiaru już się wypowiadać w tym wątku, bo jesteś kolejnym zielonym, który nie prosi o radę, a o potwierdzenie błędnego wyboru.

Powodzenia ;)

A wiec, kupiłem ta replikę http://gunfire.pl/product-pol-1152189610-Warrior-I-Sniper-Set-luneta-3-9x40.html , tu jestem z nią na zdjęciu 42715543323554816841.jpg . Strzelałem tymi kulkami http://gunfire.pl/product-pol-1152193157-Kulki-Blaster-DEVIL-0-30g-3000-szt-.html . Po pierwsze na pewno nie ma 480 fps tak jak podaje sito , tylko może 300 . Celność zerowa , kulki lecą jak chcą , w lewo ,prawo do góry , jakby średnica wewnętrzna lufy była zbyt duża . Zacinał mi się bez przerwy magazynek , a 3 razy załadował mi 2 kulki . Zamek też się zacina. Luneta jest dziadowska , bez regulacji ostrości.

Jedyna zaleta jest ze strzela bardzo cicho i nie zdradza twojej pozycji po strzale.

Pisze ze powinien bys reduktor na dyszy , jeszcze tego nie sprawdzalnym . Jak masz jakieś pytania chętnie odpowiem . :biggrin:

To tak, jakbyś pojechał do jakiejś zapadłej afrykańskiej wioski zdezelowanym fiatem 126p. Dla tych, którzy na oczy dobrego samochodu nie widzieli, to będzie jakaś boska machina. Załapałeś mniej-więcej? poza tym - jak już zielony uwali swoją kasę w błoto, bo nie chciał nikogo posłuchać, to za nic nie przyzna się, że nie miał racji i opisze swoją giwerę jako działko orbitalne - tak jest w 90% przypadków. I nie mam zamiaru już się wypowiadać w tym wątku, bo jesteś kolejnym zielonym, który nie prosi o radę, a o potwierdzenie błędnego wyboru.Powodzenia ;)

Widze ze ja jestem w tych 10 % :hahaha:

Edited by darekk

Dzisiaj wykręciłem dysze ograniczającą szybkość tłoczonego powietrza . Moc wzrosła może nawet dwukrotnie . Teraz bez problemu przebija 3mm dyktę z 5 metrów . Przynajmniej tyle . Jak myślicie , zmieniając lufę na dobra precyzyjna uzyskał bym zadowalająca poprawę celności ? :icon_biggrin:

• 10 months later...

Musisz mi kolego arend wybaczyć , ale z Polski wyjechałem w podstawówce , a teraz mam 37 lat. Nie mam klawiatury z Polskimi znakami , a niektóre błędy poprawia mi automatycznie komputer. I szczerze powiem ze nie wiem jakie zasady pisowni złamałem . :hahaha:

O widzisz teraz już można zaczynać zdania dużą literą, a kończyć kropką, I udało się też dorzucić ogonki.

Pięknie. Trzymaj tak dalej a nic nie będę kasował

Arend

Edited by arend