Matajo Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Siema. Od jakiś 2miesięcy zacząłem się interesować asg. :icon_biggrin: Wspólnie z kolegą szukamy czegoś ciekawego ale dużo tego jest i ciężko się zdecydować :dry: Zamieszczam parę linków do tych replik: http://www.taiwangun.com/pistolety_maszynowe-aeg/cm_041j-1333.html http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_048s-1561.html http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_048_cm-1504.html Jeśli znacie coś lepszego to napiszcie. Oczywiście czym tańsze tym lepiej dla mnie :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 (edited) Cm.048 sam mam i polecam (Dojdzie do mnie za kilka dni) Tutaj cm.048m taniej Edited May 2, 2011 by hokager Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Cm.048 + słabsza sprężyna. Quote Link to post Share on other sites
Julian257 Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 (edited) Świetna nazwa tematu. Na pewno wszyscy polecą Ci 048, jest to pierwszej klasy chińczyk, który jak możesz zobaczyć na wielu filmikach na Youtube jest w stanie przeżyć wiele. Jaką wybierzesz to już twoja sprawa, krótka czy długa. Gdzie masz zamiar ją używać. Jeśli chcesz by ci podali inną replikę to powiedz jaki przedział cenowy i czego oczekujesz. Osobiście kupiłbym 048 z kolbą. Edited May 2, 2011 by Julian257 Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted May 2, 2011 Author Report Share Posted May 2, 2011 Teraz pytanie. Składana / Stała Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 (edited) Stała zawsze lepsza batka się zmieści. Replikę kup z mojego linku którego ci wcześniej podałem,zaoszczędzisz trochę. Edited May 2, 2011 by hokager Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 generalnie co bardziej przypadnie Tobie do gustu. Dobór baterii nie jest wyzwaniem, jednak więcej miejsca jest w wersji z kolbą stałą (i tak zawsze można przełożyc okablowanie) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 (edited) Cm.048 sam mam i polecam (Dojdzie do mnie za kilka dni) Tutaj cm.048m taniej Każdy kto jest na tym forum więcej jak tydzień poleci CM048. Ale pisać , że się poleca,a nie mieć w rękach... Przezabawne. @Topic Jeśli nie odstrasza cię gearbox V.2 to chwytaj CM041 ja nie narzekam, a mam porównanie, bo juz 3 osoby z paczki się bawią CM048. Edited May 2, 2011 by infektius Quote Link to post Share on other sites
matheews Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 (edited) Tak. CM.041 jest ok, zwróć uwagę też na wersję B, ma stałą kolbę i RISy. Tylko musisz kupić do niej baterię 9,6V bo na tej dołączonej do repliki nie rozwija skrzydeł. Sam osobiście miałem CM.048S i wg mnie jest nieco lepsza od CM.041 (kolega ma), choćby ze względu na zasięg i komorę hopup. I, mogę się mylić, CM.041 ma plastikowy tłok - nie zjedźcie mnie jeśli się mylę. Pozdro Edited May 2, 2011 by matheews Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 (edited) Dobrze, że wiesz, że możesz się mylić. Gearbox jest metalowy. Zasięgiem odstaje 041 od 048, ale nie jest to wielka różnica. W swojej wrzuciłem lufe precyzyjną Madbulla 6.03 363mm i bardzo ładnie i celnie się z niej strzela. Wymiana gumki też jest dobrym pomysłem. Bateria faktycznie jest problemem, bo ładniej chodzi na 9.6V. Niedługo rozpoczne zabawe z Lipolem, co powinno też dawać radę. Słabsza sprężyna np M110 też jest dobrym pomysłem. Między obydwoma replikami stoją takie czynniki jak: - co się komu bardziej podoba - różna wersja GB ps. Sam jestem wysoki, bo mam 1.94m i długie łapska, ale wygodniej mi jest posługiwać się MP5, niż AK. A miałem i to i to w rękach na spotkaniach. Edited May 2, 2011 by infektius Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Jesli bierzesz cm.048m, zadzwon do gunfire - powiedz ze na blackswordzie mają za 485 - znając życie obniżą Ci cenę. Nie wiem, jak to działa, cyma na blackswordzie była dostępna tydzień temu, więc mogą ci nie obnizyc ale warto spróbować. Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Jesli bierzesz cm.048m, zadzwon do gunfire - powiedz ze na blackswordzie mają za 485 - znając życie obniżą Ci cenę. A czy jest dostepna nadal? Nie? To watpie zeby obnizyli... Quote Link to post Share on other sites
Matajo Posted May 4, 2011 Author Report Share Posted May 4, 2011 A co myślicie o jakimś m4 bo z cm048 jest problem :dry: Ze stałą kolbą będzie za duży a ze składaną za mały a jak rozłożę to będzie taki jak ze stałą :D Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 ...a myślisz, że M4 jest dużo mniejsze? Quote Link to post Share on other sites
KamilKO Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Ja kupiłem kiedyś m16p&j bo m4 nie było jak przyszedł to myślałem jak z nim bede biegać, po roku sie przyzwycziłem, z wagą również. Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 1.Idź na strzelanke lub do sklepu pooglądać i pomacać repliki. 2.Wybierz ze wszystkich, które widziałeś najwygodniejszą czy jaką tam chcesz np.hk416. 3.Poszukaj na sklepach internetowych replik tego typu (np.hk416), w uzgodnionym przez siebie przedziale cenowym. 4.Jak już znajdziesz wymarzone repliki różnych producentów np. A, B, C. Wejdź w odpowiedzni dział i przeczytaj cały temat o replice od producenta A, B, C. Jeśli są to również porównania. 5. Wybierz tę posiadającą najlepsze opinie. W razie wątpliwości zapytaj. 6. Jeśli jesteś przekonany, że zakup będzie tym właściwym to ją kup. Zalety tego są takie, że sam do czegos dojdziesz, dowiesz się ciekawych rzeczy, znajdziesz odpowiednią replikę. Tak to można gdybać do konca świata... Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted May 4, 2011 Report Share Posted May 4, 2011 Ja akurat sprzedaje swoje cudeńko za małą kasę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts