Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, mam problem z moją M'ką, a mianowicie.

Miesiąc temu byłem na strzelance i sprawowała się świetnie, jakiś tydzień temu chciałem sprawdzić czy wszystko działa, bo wkrótce idę na koleją strzelankę, i tu zaczyna się problem. Podłączyłem baterię i strzeliłem raz na sucho, wszystko działało, lecz gdy strzeliłem drugi raz nic się nie działo, tzn. w ogóle nie strzeliło. Myślałem, że to bateria mogła się "nagle" rozładować poprzez zwarcie lub coś w tym stylu, naładowałem ją i dalej nic się nie dzieje. Sprawdzałem również silniczek i także wszystko w porządku. Nie mam pojęcia o co chodzi. Proszę o pomoc. :huh:

Jesli nic sie nie dzialo to nie jest to zacinka. Jesli bylaby to zacinka, to uslyszalby klasyczne cykniecie.

Sprawdz bezpiecznik. Potem styki na silniku czy sa podpiete. Dalej czy wtyczka dobrze laczy z bateria. Czy kable nie sa przerwane/przetarte. Ostatecznie wyczysc styki. Jesli to nie pomoze, to pewnie zacinka. Ale przy czyszczeniu stykow automatycznie powinienes i to poprawic.

Pozdrawiam.

Jesli nic sie nie dzialo to nie jest to zacinka. Jesli bylaby to zacinka, to uslyszalby klasyczne cykniecie.

Sprawdz bezpiecznik. Potem styki na silniku czy sa podpiete. Dalej czy wtyczka dobrze laczy z bateria. Czy kable nie sa przerwane/przetarte. Ostatecznie wyczysc styki. Jesli to nie pomoze, to pewnie zacinka. Ale przy czyszczeniu stykow automatycznie powinienes i to poprawic.

Pozdrawiam.

Kable są w porządku, styki też, a co do bezpiecznika to nie wiem gdzie jest (nie jestem specem od grzebania we wnętrznościach replik).

Kable są w porządku, styki też, a co do bezpiecznika to nie wiem gdzie jest (nie jestem specem od grzebania we wnętrznościach replik).

Styki ktore napisalem na koncu tej listy sa oczywiscie wewnatrz GB i mogly sie troche usyfic. Trzeba przeleciec je drobnym papierem sciernym, gdy sa brudne - to znaczy slabo przewodza prad. Problem ten nie dotyczy replik z mosfetem oraz replik nowych.

Styki ktore napisalem na koncu tej listy sa oczywiscie wewnatrz GB i mogly sie troche usyfic. Trzeba przeleciec je drobnym papierem sciernym, gdy sa brudne - to znaczy slabo przewodza prad. Problem ten nie dotyczy replik z mosfetem oraz replik nowych.

Czyli muszę rozbierać GB? Nie chcę się tam pchać bo mogę coś uszkodzić, a wtedy to kaplica...

Poczytałem sporo poradników i rozebrałem GB, to były styki (wcześniej napisałem że są porządku bo myślałem, że chodzi o coś innego) były brudne i nie "stykały" się, ale zauważyłem również, że sprężynka od anti-reversal jest w koszmarnym stanie, więc muszę zamówić nową. Jak przyjdzie sprężynka to zobaczę, czy to były faktycznie styki i dam wam znać.

Edit://

Bezpieczników nie mogłem znaleźć, najprawdopodobniej ich nie mam.

Edited by Howkie