Howkie Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Witam, mam problem z moją M'ką, a mianowicie. Miesiąc temu byłem na strzelance i sprawowała się świetnie, jakiś tydzień temu chciałem sprawdzić czy wszystko działa, bo wkrótce idę na koleją strzelankę, i tu zaczyna się problem. Podłączyłem baterię i strzeliłem raz na sucho, wszystko działało, lecz gdy strzeliłem drugi raz nic się nie działo, tzn. w ogóle nie strzeliło. Myślałem, że to bateria mogła się "nagle" rozładować poprzez zwarcie lub coś w tym stylu, naładowałem ją i dalej nic się nie dzieje. Sprawdzałem również silniczek i także wszystko w porządku. Nie mam pojęcia o co chodzi. Proszę o pomoc. :huh: Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Njpr typowa zacinka w chinolu. W skrócie: rozłóż i złóż jeszcze raz, tak jak powinno się składać. (Podkładkowanie, smarowanie...) Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Jesli nic sie nie dzialo to nie jest to zacinka. Jesli bylaby to zacinka, to uslyszalby klasyczne cykniecie. Sprawdz bezpiecznik. Potem styki na silniku czy sa podpiete. Dalej czy wtyczka dobrze laczy z bateria. Czy kable nie sa przerwane/przetarte. Ostatecznie wyczysc styki. Jesli to nie pomoze, to pewnie zacinka. Ale przy czyszczeniu stykow automatycznie powinienes i to poprawic. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Przeczytaj sobie to Quote Link to post Share on other sites
Howkie Posted May 7, 2011 Author Report Share Posted May 7, 2011 Jesli nic sie nie dzialo to nie jest to zacinka. Jesli bylaby to zacinka, to uslyszalby klasyczne cykniecie. Sprawdz bezpiecznik. Potem styki na silniku czy sa podpiete. Dalej czy wtyczka dobrze laczy z bateria. Czy kable nie sa przerwane/przetarte. Ostatecznie wyczysc styki. Jesli to nie pomoze, to pewnie zacinka. Ale przy czyszczeniu stykow automatycznie powinienes i to poprawic. Pozdrawiam. Kable są w porządku, styki też, a co do bezpiecznika to nie wiem gdzie jest (nie jestem specem od grzebania we wnętrznościach replik). Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 jest w chwycie przednim. Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 A uściślając to coś takiego: klik Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Kable są w porządku, styki też, a co do bezpiecznika to nie wiem gdzie jest (nie jestem specem od grzebania we wnętrznościach replik). Styki ktore napisalem na koncu tej listy sa oczywiscie wewnatrz GB i mogly sie troche usyfic. Trzeba przeleciec je drobnym papierem sciernym, gdy sa brudne - to znaczy slabo przewodza prad. Problem ten nie dotyczy replik z mosfetem oraz replik nowych. Quote Link to post Share on other sites
Howkie Posted May 7, 2011 Author Report Share Posted May 7, 2011 Styki ktore napisalem na koncu tej listy sa oczywiscie wewnatrz GB i mogly sie troche usyfic. Trzeba przeleciec je drobnym papierem sciernym, gdy sa brudne - to znaczy slabo przewodza prad. Problem ten nie dotyczy replik z mosfetem oraz replik nowych. Czyli muszę rozbierać GB? Nie chcę się tam pchać bo mogę coś uszkodzić, a wtedy to kaplica... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 najpierw sprawdź bezpiecznik, którego w Gb nie znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
Howkie Posted May 10, 2011 Author Report Share Posted May 10, 2011 (edited) Poczytałem sporo poradników i rozebrałem GB, to były styki (wcześniej napisałem że są porządku bo myślałem, że chodzi o coś innego) były brudne i nie "stykały" się, ale zauważyłem również, że sprężynka od anti-reversal jest w koszmarnym stanie, więc muszę zamówić nową. Jak przyjdzie sprężynka to zobaczę, czy to były faktycznie styki i dam wam znać. Edit:// Bezpieczników nie mogłem znaleźć, najprawdopodobniej ich nie mam. Edited May 10, 2011 by Howkie Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 A replika nowa czy używana? Jeśli już nie masz bezpiecznika, zainwestuj w mosfet. Quote Link to post Share on other sites
Howkie Posted May 11, 2011 Author Report Share Posted May 11, 2011 (edited) A replika nowa czy używana? Jeśli już nie masz bezpiecznika, zainwestuj w mosfet. Replika jest używana, a o mosfecie jeszcze pomyślę. Edited May 11, 2011 by Howkie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts