Gray Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Witam. Rozglądając się za tymczasowymi "tanimi" zamiennikami magazynków CA znalazłem u Krakmana mid-capy produkcji Boyi. I w tym momencie chciałbym zasięgnąć od Was porady, bo sam nie wiem czy są dobre i na 100% będą pasować. Jestem od niedawna(2-3tygodnie) szczęśliwym posiadaczem takiej eMki . Magi CA stoją po 60 i 120zł na razie mam inne priorytety w postaci szpeju więc nie mogę sobie na nie pozwolic. Co sądzicie o tych Midach ? I Hi-cap'ach Chodzi mi głównie o to czy się nie zacinają, będą pasować i nie latać na boki. PS. poszukałem na forum ale albo całkowicie odpowiedzi odbiegają od tematu lub podają magi innych firm, których teraz już nie można dostać. Pozdrawiam. Azot Quote Link to post Share on other sites
radwan88 Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Witam. Rozglądając się za tymczasowymi "tanimi" zamiennikami magazynków CA znalazłem u Krakmana mid-capy produkcji Boyi. I w tym momencie chciałbym zasięgnąć od Was porady, bo sam nie wiem czy są dobre i na 100% będą pasować. Jestem od niedawna(2-3tygodnie) szczęśliwym posiadaczem takiej eMki . Magi CA stoją po 60 i 120zł na razie mam inne priorytety w postaci szpeju więc nie mogę sobie na nie pozwolic. Co sądzicie o tych Midach ? I Hi-cap'ach Chodzi mi głównie o to czy się nie zacinają, będą pasować i nie latać na boki. PS. poszukałem na forum ale albo całkowicie odpowiedzi odbiegają od tematu lub podają magi innych firm, których teraz już nie można dostać. Pozdrawiam. Azot Do CA dobrze pasują magi firmy MAG, dostępne na specshopie. Kulki podają dobrze, bez żadnych zacinek, cena też ok:) Quote Link to post Share on other sites
Sevoir Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 Kupiłem 4 magazynki mid-cap Boyi i póki co to jest cholernie niezadowolony.. Smaruję je cały czas i mimo to blokują się! Sam nie wiem co robić.. Wybór należy do Ciebie :) Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 ...Używać dobrych kulek np G&G i Guarder Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Chińskie midcapy są bardzo średniej jakości (lowy polecam) , jak koniecznie chcesz midy to tylko firmówki -ja osobiście używam KA i są świetne. Quote Link to post Share on other sites
kruszak Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Tez mam ich kilka. Ciągle nad nimi pracuję, ale jeżeli zacinają Ci się to spróbuj je rozłożyć na pół. Przejechać śrubokrętem płaskim po "prowadnicach" kulek, nie wiem jak to inaczej nazwać, chodzi mi o miejsce z którym kulki się stykają i się przesuwają. Jeżeli masz tam jakieś nadlewki, niedoskonałości bądź inne nierówności spróbuj to spiłować i wyszlifować na gładko. Jeżeli nie wyczujesz nic więcej to nie powinny się już zacinać. Inna sprawa, że z moja komora KA nie współpracują. Mają troszkę za nisko umieszczony otwór zatrzasku magazynka i w momencie umieszczenia maga w gnieździe układ pod naporem maga się rozszczelnia. Jestem w trakcie poprawiania tego. Quote Link to post Share on other sites
Aiven Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Mam ten midy Boy-a. Podają kiepsko, zacinają się. Wydaje mi się, że jest to wina tego, że podczas ładowania mida, jest on "rozpychany" przez kulki tzn. plastikowe połówki rozchodzą się na boki, przez co kulki ustawiają się obok siebie co powoduje zacinke. Spróboje z tym powalczyć i wtedy może coś z nich będzie. Poza tym w mojej emce najlepiej siedzą magi MAG i KA. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts