Hanuman Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 (edited) Witam, Bardzo proszę o pomoc z wyborem drugiej (zapasowej) baterii do JG G36 (G608). W instrukcji napisano, że zaleca się kupienie 8,4V SD Type Mini Battery Pack o poj. 600mAh... 1. Czy taką pojemność (600 mAh) ma też stockowa bateria? Ile kulek można wystrzelić, gdy bateria jest w pełni naładowana? Jadę na manewry i nie chciałbym mieć szybko wyładowanej baterii... której nie będzie gdzie doładować. A ponadto czas ładowania to 6,5 godz.... stockową ładowarką.... 2. Czytałem, że baterie Firefox nie mają najlepszej renomy... Które z poniższych polecacie ze swojego doświadczenia? http://tinyurl.com/635lfpf 3. Kupiłem ładowarkę IMAX B6 (która do mnie niedługo dotrze): jak ją trzeba nastawić, aby ładowała stockową baterię i baterię, którą ewentualnie poradzicie? Edited May 11, 2011 by Hanuman Quote Link to post Share on other sites
Marines22 Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Joł broń cię panie Boże przed firefoxem. ps. Jak kupiłeś imaxa to spoczko odezwij się do mnie na Pw lub GG 10496131 to powiem ci co i jak nie kupuj żadnej 600-tki Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 (edited) 1. Czy taką pojemność (600 mAh) ma też stockowa bateria? Ile kulek można wystrzelić, gdy bateria jest w pełni naładowana? Jadę na manewry i nie chciałbym mieć szybko wyładowanej baterii... której nie będzie gdzie doładować. A ponadto czas ładowania to 6,5 godz.... stockową ładowarką.... 2. Czytałem, że baterie Firefox nie mają najlepszej renomy... Które z poniższych polecacie ze swojego doświadczenia? http://tinyurl.com/635lfpf 3. Kupiłem ładowarkę IMAX B6 (która do mnie niedługo dotrze): jak ją trzeba nastawić, aby ładowała stockową baterię i baterię, którą ewentualnie poradzicie? 1. Stokowy JG ma pojemność 1100 -> przynajmniej jest tak napisane na ogniwach. Ja ją dawno dawno nabijałem do ~900mAh Pamiętaj, że to frontu JG wchodzi bateria 9,6V mini. Trzeba tylko wyciąć ten wystający plastik. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=91_52&products_id=728 taka napewno wchodzi... Wiem miałem ją 3 lata. 2. FF bardzo dobre jak trafisz dobry egzemplarz, 4/5 jest dobrych, masz pecha to nie kupuj FF. Kup dla bezpieczeństwa SANYO. 3. Gratulacje udanego zakupu... Dasz sobie radę z nią sam:P Edited May 17, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Ja przy stockowym GB używam LiPo 7,4 2200 mAh 20C. ROF i reakcja na spust, delikatnie lepsza, bateria jest wielkości 8,4 Mini i biorąc pod uwagę niewielkie zużycie prądu przez replikę starczy na bardzo długo (nigdy nie udało mi się jej rozładować, ale gram na real-capach), nie ma też problemów zimą Do fronta G36C JG wchodzi i 12V na ogniwach mini - ale trzeba wtedy piłować kilka rzeczy ( w wątku o tuningu zamieściłem jak to zrobić). W dobie LiPo nie widzę już jednak sensu takich zabiegów. Quote Link to post Share on other sites
Hanuman Posted May 18, 2011 Author Report Share Posted May 18, 2011 Dzięki za odpowiedzi, kupiłem Lipo ze Zbrojowni do tej repliki bez wymogu odcinania niczego i będę to teraz rozpracowywał w kwestiach ładowania i rozładowywania. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts