Hubby Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Po strzelance coś mi nie grał z uchwytem, cos w nim latało, rozkręcam a tu niespodzianka kawałek szajsmetalu. I teraz trwoga od czego się to urwało. GB w życiu nie wyciągane z repliki, gdyż nie mam zielonego pojęcia jak go wyciągnąć. Replika strzela normalnie ale wole nie ryzykować. Dlatego też pytanie do was: Co to jest i co z tym zrobić? Wygląda to tak A szerokie jest na 8 mm. Prawdopodobie urwane zostało z lewej strony GB. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Identyczne jak kawałek zatrzasku kolby ale w rk od- 01do- 05. Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Nie jest to cześć tej wajchy od obsady łoża? Quote Link to post Share on other sites
Hubby Posted May 16, 2011 Author Report Share Posted May 16, 2011 Hmm Patrząc na to że faktycznie część była od strony"guziczka" od blokady kolby i że dostało się do uchwytu pistoletowego skłaniam się do wersji z zatrzaskiem. Widać na nim rysy odpowiadając śrubie od kolby. Ale zatrzask wydaje mi się cały (co prawda jest to ocena polegająca na odkręcniu pokrywki i caglądaniu od dołu) choć nie zdziwił bym sie gdyby Kacper miał racje. Przeglądałem zdjęcia GB rozkreconych i ni hu hu takowej części nie spotkałem. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 No na pewno przy gb takowej części nie ma a kolba inaczej nie chodzi ,opada?Taki sam miałem w rk boyia. Quote Link to post Share on other sites
Hubby Posted May 17, 2011 Author Report Share Posted May 17, 2011 No właśnie nie widać różnicy w chodzeniu kolby. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Ogólne techniczne" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> AEG/EAG -> II klasa -> Problemy i serwis". Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 na moje oko wypadła ona od strony selektora. jest to częśc mocująca cały ten syf na kolbie (od strony selektora) bez którego i tak się dobrze trzyma. Zajrzyj na topik poświęcony tej replice, miałem tam opisany swój problem - może masz coś podobnego. W każdym razie, radzę uważac, by nie zgubic kilku części z prawej strony kolby. pozdrawiam ps. obecnie sam nie mam tej części w swojej replice a kolba trzyma się ok Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts