Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Warto, jest zawsze, ale jest drugie pytanie czy reszta bebechów nie pójdzie Ci przy pierwszej lepszej serii (chodzi mi o tłok), Opisz lepiej jaki masz przebieg repliki to postaram Ci się coś doradzić. Jak nie to wal na gadu o każdej porze gg: 13255982.

Ja polecam gumkę guardera przeźroczystą, bądź systeme.

Ale bardziej guardera.

O preckach sam zacznij czytać.

Bo zaraz się rozpęta piekło w dyskusji :).

Ogólnie każdy zacznie doradzać promyka/km heada. Bądź co bądź lufy te są drogie. Od siebie (z tańszych luf)polecam madbulla- ale licz się z tym, że to loteria.

A co do długości, to zobacz w sklepie jakimś, są podane długości luf :)

Szczerze mówiąc do tej repliki niema co wkładać lufy precyzyjnej, z racji an jej długość 22cm, skupienie będzie może tylko minimalnie lepsze ale nie za dużo. A gumkę tak jak pisałem G&G zieloną. Lepiej dozbierać sobie kasy tak z 200zł i kupić części żeby pociągły te m120, wtedy tez na zwykłej lufie długości 22cm będziemy mieli skupienie jak na 22cm precyzyjnej, oczywiście to zależy od kulek jakie użyjemy.

Szczerze mówiąc do tej repliki niema co wkładać lufy precyzyjnej, z racji an jej długość 22cm

A słyszoł chopie o lufach typu prometheus, km- head ?

Do autora tematu- wymień gumę na systemę, kup tłok SHS, uszczelnioną dyszę, jakąś wzmocnioną głowice tłoka, lepsza batkę (np firefox), wzmocnioną prowadnicę i ładuj dobre kulki o wadze 0.25g. Z racji krótkiej lufy, na M120 więcej jak 400 FPS cięzko będzie Ci wycisnąć.

Tak, słyszałem. A niech kolega poda sklep gdzie są dostępne bo an spec shopie ich nie widzę, chyba że są jakieś inne stronki o których zapomniałem. A i co do prowadnicy to nie wzmocnioną ale z łożyskowaniem to da jakieś 10-15fps więcej, i dobre pod kładkowanie + mosfecik. I replika na batce 8.4 będzie miął dość przyjemny rof i kulturkę pracy.

Gdzieś kiedyś usłyszałem PŁAĆ, ALBO PŁACZ.

Bez urazy, ale jak nie wrzucisz w to trochę kasy to będziesz miał ciągłe wydatki.

Sam tak miałem, chciałem zrobić z hk416 ,,wyborówkę''. Ok spring 130- strzela to jg, wszystko ładnie. Poszedł tłok. Później szkielet (Ty akurat masz v3, więc tego problemu nie będzie raczej)

Trochę dramatyzuję, ale m120 to już sporo- a prawdopodobnie nie używasz tylko semi.

Zastanów się czy chcesz replikę bezawaryjną, czy taką w której ciągle będziesz coś wymieniał.

Jeżeli te pierwsze to:

- zostaw tak jak jest, wymieniając lufę, i gumkę.

-Kup części które Ci doradzili. Z tym że moja uwaga, jeżeli kupisz łożyskowaną głowicę tłoka, to prowadnica nie musi być koniecznie (ale zawsze j.w kilka fps więcej, chyba że masz z plastiku to warto zmienić), jeżeli nie masz kasy, bez mosfetu też to da radę.

A jeżeli druga opcja-

Pytasz się czy warto- jeżeli chcesz aby replika była bezawaryjna, i to prawdopodobnie przez długi czas, to TAK.

Co do tłoka żeby zapewnić mu bezawaryjność to proponował bym wsadzić tam tłok z pełna metalową szczęką, kumpel ma tak w m1613PJ i na m130 + efekty strzykawki daje mu to stabilne 500fps, strzela już na tym seriami jak i single przez rok i na tłoku nie widać żadnych uszkodzeń. Jeżli tłok to tylko z metalową szczęką. Osobiście polecam taki tłok. Przężyje on tą m120 a nawet m140.

Przecież ktoś wyżej napisał, że tłok może być od shs, kosztuje koło 35złotych. A skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać?

Świetne tłoki robi też jg, czy dla jg- czerwone metalowe szczęki. Dawno już ich nie widziałem, ale kosztowały koło 80złotych.