anymorez Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Witam Moja replika to Ak47 beta specnaz (jg0509). Chciałbym wymienić w gearboxie sprezyne stockowa na m120, wszystko stockowe. Czy warto wymieniac ja, a jezeli to czy dam rade samemu czy lepiej do serwisu? Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Jak się nie znasz- nie grzeb. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted May 16, 2011 Report Share Posted May 16, 2011 Warto, jest zawsze, ale jest drugie pytanie czy reszta bebechów nie pójdzie Ci przy pierwszej lepszej serii (chodzi mi o tłok), Opisz lepiej jaki masz przebieg repliki to postaram Ci się coś doradzić. Jak nie to wal na gadu o każdej porze gg: 13255982. Quote Link to post Share on other sites
anymorez Posted May 17, 2011 Author Report Share Posted May 17, 2011 Przebieg 5000, ale mysle ze 15000 dociagne, bo kupilem to na dluzszy czas. Jeżeli nie za bardzo moge sprezyne to co lepiej zeby zyskac zasieg albo fpsy? Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Lufę na precke i gumkę hopka na gumkę systemy najlepiej. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Co do gumki u mnie najlepiej sprawuje się zielony G&G. Quote Link to post Share on other sites
anymorez Posted May 18, 2011 Author Report Share Posted May 18, 2011 Chciałbym jeszcze wiedzieć jaką najlepiej kupic gumke i precke+ jaka dlugosc precki do mojego bo to co do lufy to kompletnie inny niz inne ak Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Ja polecam gumkę guardera przeźroczystą, bądź systeme. Ale bardziej guardera. O preckach sam zacznij czytać. Bo zaraz się rozpęta piekło w dyskusji :). Ogólnie każdy zacznie doradzać promyka/km heada. Bądź co bądź lufy te są drogie. Od siebie (z tańszych luf)polecam madbulla- ale licz się z tym, że to loteria. A co do długości, to zobacz w sklepie jakimś, są podane długości luf :) Quote Link to post Share on other sites
anymorez Posted May 20, 2011 Author Report Share Posted May 20, 2011 Zależalo by mi na tym zeby nie uciekało powietrze, 6.02 albo 6.01 chyba dobre będą. Licze sie z tym ze są drogie ale więcej niż 140zl nie wydam ;] A znajdę gdzieś może poradnik jak wymienić gumkę w moim ak? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Szczerze mówiąc do tej repliki niema co wkładać lufy precyzyjnej, z racji an jej długość 22cm, skupienie będzie może tylko minimalnie lepsze ale nie za dużo. A gumkę tak jak pisałem G&G zieloną. Lepiej dozbierać sobie kasy tak z 200zł i kupić części żeby pociągły te m120, wtedy tez na zwykłej lufie długości 22cm będziemy mieli skupienie jak na 22cm precyzyjnej, oczywiście to zależy od kulek jakie użyjemy. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Szczerze mówiąc do tej repliki niema co wkładać lufy precyzyjnej, z racji an jej długość 22cm A słyszoł chopie o lufach typu prometheus, km- head ? Do autora tematu- wymień gumę na systemę, kup tłok SHS, uszczelnioną dyszę, jakąś wzmocnioną głowice tłoka, lepsza batkę (np firefox), wzmocnioną prowadnicę i ładuj dobre kulki o wadze 0.25g. Z racji krótkiej lufy, na M120 więcej jak 400 FPS cięzko będzie Ci wycisnąć. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Tak, słyszałem. A niech kolega poda sklep gdzie są dostępne bo an spec shopie ich nie widzę, chyba że są jakieś inne stronki o których zapomniałem. A i co do prowadnicy to nie wzmocnioną ale z łożyskowaniem to da jakieś 10-15fps więcej, i dobre pod kładkowanie + mosfecik. I replika na batce 8.4 będzie miął dość przyjemny rof i kulturkę pracy. Quote Link to post Share on other sites
anymorez Posted May 20, 2011 Author Report Share Posted May 20, 2011 Batka jest K&A 1600, ale nie co do juz w/w czesci do gear. : nie mam kasy; nie wiem gdzie jest serwis; czy naprawde warto? Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 Gdzieś kiedyś usłyszałem PŁAĆ, ALBO PŁACZ. Bez urazy, ale jak nie wrzucisz w to trochę kasy to będziesz miał ciągłe wydatki. Sam tak miałem, chciałem zrobić z hk416 ,,wyborówkę''. Ok spring 130- strzela to jg, wszystko ładnie. Poszedł tłok. Później szkielet (Ty akurat masz v3, więc tego problemu nie będzie raczej) Trochę dramatyzuję, ale m120 to już sporo- a prawdopodobnie nie używasz tylko semi. Zastanów się czy chcesz replikę bezawaryjną, czy taką w której ciągle będziesz coś wymieniał. Jeżeli te pierwsze to: - zostaw tak jak jest, wymieniając lufę, i gumkę. -Kup części które Ci doradzili. Z tym że moja uwaga, jeżeli kupisz łożyskowaną głowicę tłoka, to prowadnica nie musi być koniecznie (ale zawsze j.w kilka fps więcej, chyba że masz z plastiku to warto zmienić), jeżeli nie masz kasy, bez mosfetu też to da radę. A jeżeli druga opcja- Pytasz się czy warto- jeżeli chcesz aby replika była bezawaryjna, i to prawdopodobnie przez długi czas, to TAK. Quote Link to post Share on other sites
anymorez Posted May 21, 2011 Author Report Share Posted May 21, 2011 Czyli gumka+głowica tłoka+prowadnica i na koncu sprezyna i bezawaryjnie będzie? A jeżeli da się obliczyć to ile będzie fpsow? Zbytnio nie chce wiecej niz 400 ale z 360 Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 Co do tłoka żeby zapewnić mu bezawaryjność to proponował bym wsadzić tam tłok z pełna metalową szczęką, kumpel ma tak w m1613PJ i na m130 + efekty strzykawki daje mu to stabilne 500fps, strzela już na tym seriami jak i single przez rok i na tłoku nie widać żadnych uszkodzeń. Jeżli tłok to tylko z metalową szczęką. Osobiście polecam taki tłok. Przężyje on tą m120 a nawet m140. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted May 22, 2011 Report Share Posted May 22, 2011 Przecież ktoś wyżej napisał, że tłok może być od shs, kosztuje koło 35złotych. A skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać? Świetne tłoki robi też jg, czy dla jg- czerwone metalowe szczęki. Dawno już ich nie widziałem, ale kosztowały koło 80złotych. Quote Link to post Share on other sites
anymorez Posted May 22, 2011 Author Report Share Posted May 22, 2011 Co do gumki to twardość bardzo wpływa na kulkę czy nie za bardzo, tu mamy 70 stopni a przy madbullu widać droższym 60 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts