Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Prośba o Waszą opinię

Recommended Posts

Cześć.

W najbliższym czasie sprzedam wszystkie swoje gry (kolekcja bądź co bądź pokaźna), to też czas odsprzedać komuś swojego AGM'a i kupić coś porządnego, za co nie zostanę "zgwałcony" przez weteranów ASG.

Będę miał do wydania max. 850 zł, w tej kategori i wpadły mi w oko dwie repliki:

1) BI-5581M [bOYI]

2) A&K 300 [A&K]

Proszę Was drodzy Maniacy o opinię, i inne propozycje w tym przedziale cenowym. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

-Myszur

Jak z awaryjnością tej repliki? Mam się szykować na wymianę jakichś elementów?

//Ahh, i czy zastosowanie baterii o większej mocy i pojemności może zaszkodzić w tym przypadku?

I jeszcze jedno - jeżeli chcecie coś proponować, proszę o modele z serii M4/M4A1 lub M16.

Edited by Myszur
Jak z awaryjnością tej repliki? Mam się szykować na wymianę jakichś elementów?

Na początek to zmiana body na metalowe, jeżeli chodzi o gearbox to jest dużo mniej awaryjny od chińczyków typu A&K czy BOYI ( w sumie to chyba nawet jest ta sama firma ).

Ahh, i czy zastosowanie baterii o większej mocy i pojemności może zaszkodzić w tym przypadku?

Nie wiem jakie jest napięcie stock-owej baterii i ile dokładnie wytrzymują te gb, więc nie powiem Ci jaka batka jej nie zaszkodzi, no ale jeżeli chodzi o pojemność to nie ma to żadnego wpływu na zużycie repliki.

Edited by Tona

Na początek to zmiana body na metalowe, jeżeli chodzi o gearbox to jest dużo mniej awaryjny od chińczyków typu A&K czy BOYI ( w sumie to chyba nawet jest ta

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_245&products_id=4031&name=BOYI_-_DBOYS_-_Metalowy_Korpus_M4,_M16_-_Colt

To da radę? Może głupio wyglądają te moje pytania, ale chcę mieć 100%'ową pewność że nie odwalę jakiegoś faux pas podczas zakupu.

//I czy tylko wymiana tej części wystarczy, żeby zapewnić jej jako taką solidność?

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3617 Czy może lepiej to?

Edited by Myszur

Standard odpowiedź nie ma dobrych eMek do 1000zł. W tej cenie tylko coś od Cymy lub JG. Tylko, że Ty chcesz M4. Więc musisz dozbierać. Tak jak pisał memonic1 KWA w tej cenie to naprawdę tanio. A są to świetne repliki. Do tego możesz wziąć coś od G&P. ICS ostatnio coraz mnie chwalony, a o G&G nic nie wiem. Dobrze by było też, gdybyś omijał wszelkie eco wersje, gdyż są one robione z tańszych materiałów i niekoniecznie zewnętrznych.

Standard odpowiedź nie ma dobrych eMek do 1000zł. W tej cenie tylko coś od Cymy lub JG. Tylko, że Ty chcesz M4. Więc musisz dozbierać. Tak jak pisał memonic1 KWA w tej cenie to naprawdę tanio. A są to świetne repliki. Do tego możesz wziąć coś od G&P. ICS ostatnio coraz mnie chwalony, a o G&G nic nie wiem. Dobrze by było też, gdybyś omijał wszelkie eco wersje, gdyż są one robione z tańszych materiałów i niekoniecznie zewnętrznych.

Skoro nie ma dobrych eMek do 1000zł, to potraktujcie moje pytanie jako prośbę o pomoc w wybraniu mniejszego zła. :icon_biggrin:

Niech ktoś powie co myśli o tej używce M16 G&G po tuningu.

Standard odpowiedź nie ma dobrych eMek do 1000zł.

No jasne, jeszcze czego ?

A używki G&P, G&G ? To co już nie repliki ? Nie są dobre ?

Nowe ICSy chodzą po 999zł, KWA/LMT również, więc weź nie pisz głupot.

Do autora - obserwuj allegro/komis - bardzo często ludzie sprzedają repliki w super stanie za małe pieniądze, polecam produkty G&G, G&P, ICS, KWA.

Imo nie warto się bawić w Eco wersje, lepiej poczekaj tyle ile trzeba, dozbieraj i kup RAZ a porządnie.

Edited by konri8

No jasne, jeszcze czego ?

A używki G&P, G&G ? To co już nie repliki ? Nie są dobre ?

Nowe ICSy chodzą po 999zł, KWA/LMT również, więc weź nie pisz głupot.

Chodzi o nówki...

Dolicz do tego koszty batki i ładowarki.

Chodzi o nówki...

Dolicz do tego koszty batki i ładowarki.

A dolicz do tego prawdopodobieństwo posiadania przez niego baterii i ładowarki od stare repliki.

I autor nie mówił o jaką replikę mu chodzi, czy nową - czy używkę.

Edited by konri8

A dolicz do tego prawdopodobieństwo posiadania przez niego baterii i ładowarki od stare repliki.

I autor nie mówił o jaką replikę mu chodzi, czy nową - czy używkę.

Touché.

Co do baterii, może Ty będziesz wiedział - czy zastosowanie baterii o większej pojemności i większej mocy niż ta w zestawie może zaszkodzić replice?

Zależy jak jaka bateria i jaka replika, jeśli chodzi o pojemność to nie ma się co martwić, w tym przypadku im więcej tym lepiej, tzn. więcej postrzelasz na niej.

Baterie do 9.6v możesz spokojnie pakować do replik tego typu jakiego szukasz :) Więcej raczej nie potrzeba.

Edited by konri8

Jakoś dziwne te rachunki za m4 boya i komorę spustową G&P wychodzi 1107 z groszami bez kosztów przesyłki coś kręcisz Mister gdzie to twoje 850 i ani grosza. Powiem Ci że niestety w polskich realiach nie stać nas na tanie zakupy. Zaoszczędzisz 40 złotych, a później wydasz więcej na części które ci rozsypią w chinolu. Bo ja nie słyszałem pochlebnych opinii o m4 boya.

Zresztą wybór zależy od Ciebie, a jak mówi przysłowie "chytry dwa razy traci" :bialaflaga:

Edited by memonic1

Jakoś dziwne te rachunki za m4 boya i komorę spustową G&P wychodzi 1107 z groszami bez kosztów przesyłki coś kręcisz Mister gdzie to twoje 850 i ani grosza. Powiem Ci że niestety w polskich realiach nie stać nas na tanie zakupy. Zaoszczędzisz 40 złotych, a później wydasz więcej na części które ci rozsypią w chinolu. Bo ja nie słyszałem pochlebnych opinii o m4 boya.

Zresztą wybór zależy od Ciebie, a jak mówi przysłowie "chytry dwa razy traci" :bialaflaga:

Korpus będę dokupywał później, za jakiś dłuższy czas.

http://militarialodz.sstore.pl/karabin-m16a4-king-arms-p-10.html

A co powiecie mi o firmie King Arms? Podaję ten model dlatego, że mam sentyment do M16, a M4 ze skróconą lufą wygląda paskudnie. Chcę tylko wiedzieć czy to firma godna zaufania.

Poczytałem chwilę o tym i 300 fps mnie nie zadawala. Da się jakoś samemu przedłużyć lufę w tym M4?

Edited by Myszur

Ok zrozumiałem i zwracam honor najprościej jest dołożyć tłumik dźwięku i dać w środek dłuższą precke. Wg. Ciebie stabilne 390 fps przy bardzo dobrej gumce fabrycznej i diabelnie szczelnym układzie to mało?

Edited by memonic1

Ok zrozumiałem i zwracam honor najprościej jest dołożyć tłumik dźwięku i dać w środek dłuższą precke. Wg. Ciebie stabilne 390 fps przy bardzo dobrej gumce fabrycznej i diabelnie szczelnym układzie to mało?

"Świetnie wykonana replika karabinu M16. Replika wykonana w całości z metalu i wytrzymałego kompozytu. Z metalu wykonano lufę, rączkę transportową, magazynek, korpus repliki. Z tworzywa są kolba, chwyt przedni, oraz chwyt pistoletowy. Karabin posiada prędkość wylotową około 300fps, jednak długa lufa i jedna z najlepszych dostępnych na rynku komora hop up przekładają się na duży zasięg i skupienie."

-cytat ze stronki o tym M16. Chodzi ci o to że lepszy układ daje lepszą moc mimo 300 fps na początku?

Jeżeli tak to ja zwracam honor. ;) Ale nikt nie odpowiedział, czy warto brać szpej od King Arms?