crazykiti Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Witam, nie wiem, czy istnieje podobny temat, a na chwilę obecną nie mam czasu by szukać go na forum z powodu wielu zajęć. Problem polega na tym, że podłączając baterię do ładowarki mikroprocesorowej czerwona dioda mruga zamiast świecić się światłem ciągłym. Zostawiłem tak batkę na noc, ale nic a nic się nie naładowała. Czy ktoś wie, co można z tym zrobić? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
scot Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 1. Daj komuś swoją batke do naladowania inna ladowarka 2. Spróbuj naladowac inna batke swoją ladowarka po wykonaniu obydwu czynności zaczniemy wyciągać wnioski Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 nie jest przypadkiem zamieniona polaryzacja ? Quote Link to post Share on other sites
crazykiti Posted May 17, 2011 Author Report Share Posted May 17, 2011 Wcześniej wszystko było ok, ale teraz coś się zmieniło nagle. Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 (edited) Obczajałeś wtyczkę? Może coś nie łączy. Edited May 17, 2011 by ORMO Quote Link to post Share on other sites
crazykiti Posted May 17, 2011 Author Report Share Posted May 17, 2011 Tego jeszcze nie sprawdziłem. Quote Link to post Share on other sites
TheOne Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 not to sprawdź bo jak mamy CI pomóc sokro nic nie napisałeś i nie mamy możliwosci srawdzic sami ;] Quote Link to post Share on other sites
levis Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 to taka ładowarka z 2 pokrętełkami do ustawiania ilości ogniw i prądu 500mA/1000mA ? Może masz tam coś źle ustawione? masz multimetr? byś zobaczył co się dzieje z napięciami na wyjściu. Quote Link to post Share on other sites
crazykiti Posted May 21, 2011 Author Report Share Posted May 21, 2011 Powiem tak, na elektryce za bardzo się nie znam. Naładowałem baterię zwykłą chińską ładowarką i działa, a mikropocesorówką nie daje rady. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts