sledz Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Kupiłem używanego AUGa ze sprężyną M120 i chcę wstawić setkę. Raczej nie opłaca mi się płacić ~100 zł za tuning z przesyłkami przy sprężynie kosztującej 40 zł i chcę ją wymienić samodzielnie. Czy wymiana samej sprężyny jest specjalnie skomplikowana? Na filmie z rozkręcaniem GB v3 widziałem, że wystarczy rozkręcić gearbox i wyciągnąć prowadnicę, innych elementów nie trzeba ruszać. Sporo rzeczy już rozkręcałem i składałem i mogę nad tym posiedzieć cały dzień. Czy źle założona sprężyna może bardzo zaszkodzić replice, jeśli złożę ją i strzelę 2-3 razy żeby sprawdzić czy wszystko OK? Z której strony powinny znaleźć się gęstsze zwoje, przy sprężynie o niejednakowym skoku? Którędy wychodzi gearbox? Wyciąga się z tyłu repliki czy trzeba rozkręcać body? Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 (edited) Gęstsze zwoje od strony prowadnicy... Lepiej sam nie rozkręcaj, ale jak musisz to zrób to ale przed tym obejrzyj jakieś filmy instruktażowe, żebyś wiedział jak to się krok po kroku odbywa... W GB v.3 szczególnie uciążliwe jest ustawienie spustu przed złożeniem GB, ale trochę praktyki i nie sprawia to już problemu... Jak wyciągnąć GB z body hym... Zobacz na www.mechbox.com EDIT: Poszukaj w zakładkach tutaj jest "wszystko" Edited May 17, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts