Kisielu Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Witam, ostatnimi czasy stałem się posiadaczem RK-01 firmy Boyi. Wszystko było porządnie wykonane i ładnie dopasowane poza brązowo-pomarańczowym magazynkiem Hi-Cap. Więc następnego dnia dokupiłem czarny, metalowy magazynek Mid-Cap od Cymy, no i tutaj pojawia się problem, magazynek co prawda trzyma się, nawet przy pełnym magazynku jednak delikatne dotknięcie magazynka kończy się jego wypadnięciem. Czy jest jakiś sposób żeby magazynek lepiej się trzymał? Próbowałem kilkoma pewnymi prowizorycznymi metodami, jednak nie były zbyt skuteczne, ma ktoś pomysł co z tym fantem zrobić? :] Quote Link to post Share on other sites
Guest Aztek_PL Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Najprostszym rozwiązaniem (ale czy skutecznym?) będzie taśma izolacyjna. Quote Link to post Share on other sites
Kisielu Posted May 18, 2011 Author Report Share Posted May 18, 2011 Pomogła ale po kilku założeniach magazynka "zeszła" :/ Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Ostatnio był taki temat i ktoś pisał, żeby w gnieździe magazynka podkleić mały kawałek pudełka po zapałkach. Lub coś takiego. Nie pamiętam dokładnie jak to się robiło, a nie mogę znaleźć tego tematu. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 18, 2011 Report Share Posted May 18, 2011 Niestety różnice wymiarów gniazd magów między Cymą a Boyiem powodują takie sytuacje. Podklejanie taśmą jest najlepsze (choć mało trwałe). Podklejanie czegoś w gnieżdzie że nie wepchniesz dedykowanego do repliki maga. Biorąc pod uwagę że rolka CTI (czarna taśma zolacyjna ) kosztuje w okolicach 2,50 pln nie jest to rozwiązanie szczególnie drogie. A izolką airsoft stoi ;p. PS Im podczas klejenia lepiej naciągniesz taśmę tym będzie dłużej na magu siedziała. Quote Link to post Share on other sites
Kisielu Posted May 18, 2011 Author Report Share Posted May 18, 2011 No to chyba tzw. "izolacja" wygrała, idę kleić, thx za poradę :] Quote Link to post Share on other sites
fluo Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 A izolką airsoft stoi ;p. To jest dość przygnębiające.... Quote Link to post Share on other sites
tezapl Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 u mnie w ICSie też to lata. Taśma jest najlepsza. Nie wiem jak kleisz ale u mnie się trzyma rok. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 tezapl, tylko Ty masz m4 :icon_biggrin: w AK maga wkłada się inaczej. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Trzeba raczej spiłować ząb magazynka w miejscu gdzie spotyka się z zwalniaczem. Quote Link to post Share on other sites
Bardos Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 I na przyszłość używać magów do AK74, a nie 47. Ja miałem spore luzy na lowach P&J, gdy zmieniłem to na midy do 74 od SRC, problemu nie było. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts