Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Da się jeszcze coś z tym zrobić ?

Recommended Posts

generalnie to przestał strzelać w trakcie strzelanki, więc mam obawy że coś mogło pójść w środku/zwarcie. W zasadzie mój błąd bo trzeba było od razu zmienić szkielet jak już sie kapłem że coś przypęka. Ale ok, zawiozę to do znajomego, jeśli nie poszło nic w środku to zakupię szkielet :)

Podziała kolejne 5k kulek i znów padnie.

Poza tym, w JG szkielet siedzi ciasno w body i będzie problem z zamontowaniem tego.

Już lepiej nowy szkielet w ten sposób wzmocnić, ale nie wydaje mi się by to znacząco podnosiło trwałość szkieletu.

Podnosi ;)

GB V2 w pewnym miejscu ma chyba nawet mniej niż 1mm jeśli się użyje dobrej blachy i dobrze się wymierzy tak aby nie było luzów a wręcz przeciwnie lekki ścisk to może zadziałać..

Pytanie czy wejdzie coś takiego do body plastikowego :zastanawia: wątpię do metalowego już prędzej ;)

Sprawdzę ten sposób w następnym tygodniu

B V2 w pewnym miejscu ma chyba nawet mniej niż 1mm jeśli się użyje dobrej blachy i dobrze się wymierzy tak aby nie było luzów a wręcz przeciwnie lekki ścisk to może zadziałać..

To jeszcze zależy który GB V2, bo wzmocnione raczej tak nie mają :)

Kiedyś próbowałem tego sposobu na wzmocnienie i nic to nie dało. Możliwe, że użyłem złego materiału.

No i największy problem - włożenie tego do korpusu.

Edited by zb0oj

Czy to nic nie daje ? Daje - używałem tego wzmocnienia na pekniętym GB - z przodu można było wyjąć kawałek i włożyć z powrotem :D Na SP130 dawała normalne 420-430fpsów. Działała tak prawie rok.

Trzeba tylko użyć dobrej blachy - kwasówki. Nie mówię ,że do każdego body wchodzi bez problemu , jedne trzeba piłować inne nie. Do boyia weszła 0,8mm bez problemu. Do VFC 0,5 musiałem się ostro nakombinować i bez pilnika się nie obeszło. Do plastików bez problemu się wkłada - bo materiał troszkę pracuje ,a i łatwiej ew. zrobić troszkę miejsca.

Jak ktoś chętny mam właśnie przedprodukcyjną sztukę wycięta z kwasnej 0,8.

Pozdrawiam.