Sila Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Witam. Od niedawna jestem posiadaczem colta M1911 Tercela. Mam problem z magazynkiem. Jest rozszczelniony i gaz starcza na wytrzelenie niecałego magazynka. Próbowałem smarować olejem silikonowym każdą część, lecz niestety nie pomaga. Dokręcałem magazynek od dołu, niestety to też nie pomogło. Używam Green Power Gasu. Jeżeli ktoś wie jak rozwiązać ten problem proszę o odpowiedz. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Dojść gdzie jest nieszczelny , a potem albo teflon albo silikon. Znaczy albo doszczelnic uszczelkę taśmą teflonową albo silikonem technicznym (takim od uszczelniania a nie w olejku). Jak wykonać te doszczelnienia poszukaj w tym dziale. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 20, 2011 Report Share Posted May 20, 2011 Skoro zabrałeś się za smarowanie to radzę najpierw wyczyścić samą klamkę bo pewnie ocieka smarem a klamki nie lubią być przesmarowane. Quote Link to post Share on other sites
Sila Posted May 20, 2011 Author Report Share Posted May 20, 2011 A jakim sposobem można dojść do tego gdzie jest nie szczelny? Nasmarowałem dziś magazynek wazeliną techniczną i niestety nic się nie poprawiło. Quote Link to post Share on other sites
Christopher89 Posted May 21, 2011 Report Share Posted May 21, 2011 W wodzie powinno być widać gdzie ucieka. Quote Link to post Share on other sites
Sila Posted May 21, 2011 Author Report Share Posted May 21, 2011 Wsadziłem maga do wody i nie było widać by gaz uciekał. Może przy strzelaniu jest jakieś miejsce gdzie gaz ucieka lub za duża ilość jest wypuszczana? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 Możesz mieć trzaśnięty cylinder - gaz ci bokami przy strzale nie ucieka? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 Westie dobrze mówi, sprawdź część: dyszę (loading nozzle) czy przypadkiem nie jest pęknięta, to jest ten plastikowy element co podaje kulki. Gdy jest pęknięty gazu w magazynku starcza dosłownie na parę strzałów... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 23, 2011 Report Share Posted May 23, 2011 ewentualnie stan gł tłoczka od BB. Efekty potrafią być takie same. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts