Ajsquad Posted May 22, 2011 Report Share Posted May 22, 2011 Witam was bardzo serdecznie. Mam mały problem w doborze kulek i gumki hop up do mojego ukochanego customa- Tantala. Mam gearboxa od cm.048 z metalową doszczelnioną dyszą, sprężyna m150, wszystko oczywiście szczelnie. Dalej posiadam metalową komorę SRC(która ma "wbudowany" dystanser typu h.), specke również SRC. No i właśnie problem jest w doborze gumki. Mam wybór między czarnym madbull-em shark, czarną systemą, czarnym guarderem i gumką SRC. Kolejny problem to waga i firma kulek. 0.25 to są już za lekkie. Czy inwestować w 0.28 czy wyżej( 0.30)? Quote Link to post Share on other sites
SoH Jasio Posted May 22, 2011 Report Share Posted May 22, 2011 0,28 Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted May 22, 2011 Report Share Posted May 22, 2011 Gumka Systema, ewentualnie przeźroczysty GUARDER... Kulki proponuję ci 0.28... ale proponuję ci sprawdzić również 0.3. I wtedy będziesz wiedział, które bardziej przypadły ci do gustu... Quote Link to post Share on other sites
Ajsquad Posted May 24, 2011 Author Report Share Posted May 24, 2011 no a czemu guma madbulla się nie nadaje. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 (edited) Moim zdaniem madbull ma słabe gumki miałem czerwoną, i słabo kręciła, ale dzięki temu mam dystanser typu H. A i dodatkowo sama popękała w komorze... Okres użytkowania 2 dni... Edited May 24, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
Ajsquad Posted May 24, 2011 Author Report Share Posted May 24, 2011 Używałem przeźroczystego madbulla i dobrze krecił, guma wytarła się no po roku intensywnego używania. Quote Link to post Share on other sites
Damiano13 Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Swego czasu użytkowałem gumkę DeepFire z takimi trzema wypustkami, świetnie sobie radziła, użytkowana na akaczu z m140 i dawała rady http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2094 Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Prawda jest taka, że sam musisz sprawdzić na której gumie będzie najlepiej. Z tych co wymieniłeś chyba najsensowniej wziąć Systemę, choć przy takiej mocy może warto byłoby się zainteresować czarnym Guarderem. Czarny Madbull może być za twardy nawet do takiej mocy, o SRC się nie wypowiem, bo nie miałem. Co do opinii wcześniej tutaj wypisanych, u mnie z kolei czerwone Madbulle działały/działają (P90 / M249), natomiast guma DF z wypustkami w P90 GFC nie spisywała się w ogóle, dodatkowo uciekało 20FPS w stos. do choćby Systemy. Z kolei znajomy używał jej swego czasu w AK z 430FPS i bardzo chwalił... Dlatego też radzę Ci nie sugerować się w pełni tym co wypisują tutaj ludzie, bo nie zawsze musi być tak samo w przypadku Twojej giwery. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts