Odol Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Witam, Zamierzam kupić sobie nowe okulary. Z polecanych na forum znalazłem na allegro Uvex I-vo. Dla pewności jednak chciał bym się dowiedzieć czy okulary od tego użytkownika są oryginalne i czy ktoś zamawiał już od niego ? http://allegro.pl/okulary-przeciwsloneczne-uvex-i-vo-sportowy-design-i1620481841.html Nie chciał bym kupić okularów, które rozpadną się przy pierwszym kontakcie z kulką gdyż będzie to jakaś marna kopia. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
piter51 Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Zwykłe, oryginalne, porządne UVEXy. Możesz śmiało brać. Quote Link to post Share on other sites
Odol Posted May 24, 2011 Author Report Share Posted May 24, 2011 A jakie macie opinie na temat ściemniających okularów w lesie? Nie będzie to pogarszało widoczności późną porą? W lesie jak wiadomo ciemno i tak a tu jeszcze okulary ściemniające? Tymczasowo wybrałem ściemniające właśnie tylko dla tego, że nie będę ich używał tylko w ASG a przydały by mi się porządne okulary. Quote Link to post Share on other sites
piter51 Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 (edited) No cóż, okulary przyciemniane są głównie do przestrzeni dobrze oświetlonych. Kilka razy zdarzało mi się strzelać w okularach przyciemnianych w lesie czy też późnym popołudniem i stwierdzam, że jednak przydałby się bezbarwny wizjer na owe okazje. Uvex I-Vo ma ten plus, że masz możliwość wymiany szybek, które możesz kupić na allegro (ostatnio widziałem zestaw - ciemna, brązowa, żółta i bezbarwna za ok. 25zł). EDIT: Linki do wymiennych szybek - http://allegro.pl/wymienne-szybki-do-uvex-i-vo-wszystkie-kolory-uv-i1614699262.html Ten sam allegrowicz sprzedaje także same uvexy, więc można na przesyłce przyoszczędzić. Edited May 24, 2011 by piter51 Quote Link to post Share on other sites
Odol Posted May 24, 2011 Author Report Share Posted May 24, 2011 Skoro tak to chyba się jednak na nie zdecyduje. Dziękuję bardzo za odpowiedź i rozwianie moich wątpliwości. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Piter cytując z allegro: "aukcja dotyczy jednej sztuki szybek a nie kompletu jak na zdjęciu." Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted May 24, 2011 Report Share Posted May 24, 2011 Nie wiem czy to mojemu koledze jakiś felerny egzemplarz się trafił... nie wytrzymały uderzenia z 5m stockową repliką BOYI'a Quote Link to post Share on other sites
raeone Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Nie wiem czy to mojemu koledze jakiś felerny egzemplarz się trafił... nie wytrzymały uderzenia z 5m stockową repliką BOYI'a Niemożliwe. Napewno miał IVO? Może wcześniej miał porysowane, uszkodzone jakoś. Bo nie chce mi się wierzyć w powyższe... Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Raczej. Moje 500 wytrzymują. :D Quote Link to post Share on other sites
Brozek Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Jak wyżej. Używałem dłuuugi czas, kolega teraz ich używa - i 450/470 wytrzymują bez śladów większych. Także musiał mieć już uszkodzone. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts