Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

problem z HU po zmianie springa

Recommended Posts

witam

kupiłem m4 niestety nie jestem w stanie określić dokładnie co za części są w środku (nie pamiętam)

strzelał dobrze po wymianie springa na twardszy są problemy

tzn

czasem strzela dobrze, wręcz idealnie (50% strzałów)

czasem strzał jest głośniejszy (podobny do tego bez kulki)

wtedy dzieją się rożne rzeczy takie jak:

-strzał jest z bardzo mała mocą

-hu podkręca kulkę bardzo wysoko w gore

-hu prawie nie podkręca kulki

bez zmiany regulacji kulki latają bardzo różnie (raz wyżej raz niżej)

gdzie szukać przyczyny??

podejrzana jest gumka hu

Sam rozbierałeś replikę w celu zmiany tego springa? Czy rozbierałeś też komorę ? Na pierwszy ogień jeśli nie masz doświadczenia poszukaj jak wygląda dobrze złożona komora hop-up, ogarnij czy dystanser jest dobrze włożony itp...ewentualnie sprawdź czy nie masz śladów otarć na dyszy, może coś się przestawiło w miejscu...

Sam rozbierałeś replikę w celu zmiany tego springa? Czy rozbierałeś też komorę ? Na pierwszy ogień jeśli nie masz doświadczenia poszukaj jak wygląda dobrze złożona komora hop-up, ogarnij czy dystanser jest dobrze włożony itp...ewentualnie sprawdź czy nie masz śladów otarć na dyszy, może coś się przestawiło w miejscu...

sam robiłem ale robiłem kilka replik wcześniej i działają, HU nie rozbierałem ani nic z nim nie robiłem

Albo coś z dyszą, że się wpasowuje do komory po złożeniu albo coś z głowicą tłoka, może za mocna sprężyna jej szkodzi albo uszkodziła jej uszczelkę która czasem łapie większą czasem mniejszą szczelność. Nic więcej mi nie przychodzi do głowy.

Albo coś z dyszą, że się wpasowuje do komory po złożeniu albo coś z głowicą tłoka, może za mocna sprężyna jej szkodzi albo uszkodziła jej uszczelkę która czasem łapie większą czasem mniejszą szczelność. Nic więcej mi nie przychodzi do głowy.

wymieniłem gumkę hop upa i jest ok ;] dziękuje za pomoc

podepnę sie pod temat bo szkoda zakładać kolejnego.

Mam taki problem od pewnego czasu zaczął mi hop-up słabo podkręcać wiec kupiłem nową gumkę guardera przezroczystego ( moja replika ma ok 400fps)

Po wymianie gumki nie widzę specjalnie różnicy co mnie martwi niestety i stąd moje pytanie czy taka gumka potrzebuje trochę czasu na dotarcie czy powinna od razu strzelać jak trzeba.

A widzisz John to dobrze że tylko to choć przez te głośniejsze strzały wydawało mi się że to coś wewnątrz :)

@Seba1b

Daj jej tak z 500 kulek przebiegu do 1000 max, niektóre gumy faktycznie trochę potrzebują. Jeśli potem się nie poprawi to zobacz czy coś w komorze nie szwankuje (dystanser). Jeśli potem będzie latało tak sobie to wróć z tematem. A czy kręcąc hopka na maxa też nie podrywa jej?

Edited by CerberBP

A widzisz John to dobrze że tylko to choć przez te głośniejsze strzały wydawało mi się że to coś wewnątrz :)

@Seba1b

Daj jej tak z 500 kulek przebiegu do 1000 max, niektóre gumy faktycznie trochę potrzebują. Jeśli potem się nie poprawi to zobacz czy coś w komorze nie szwankuje (dystanser). Jeśli potem będzie latało tak sobie to wróć z tematem. A czy kręcąc hopka na maxa też nie podrywa jej?

przy wyłączonym hopie kulki spadają zaraz na ziemie

przy hopie na ok połowie kulki latają w miarę równo

przy hopie na maxa (na starej gumce kiedy jeszcze była dobra kulki nawet nie przechodziły przez hopa) latają albo prosto albo w lekko do góry. niestety nie widać tego wyraźnego "rogala" do góry. Nic obskoczę ze 2 strzelanki to ok 500bb będzie za mną i może sie poprawi.

Mi nigdy gumka nie potrzebowała, ąż 500 strzałów na ułożnie ...starczyło paręnascie i już latało tak jak trzeba ,a nie jedną gumkę już zakładałem.

Zmień dystanser, albo jeśli masz zwykły to go "usztywnij" (jak mleczyka :P ) w sensie - włóż coś twardego wewnątrz.

Pozdrawiam.