Voo-Doo Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 (edited) Powitać! Mam małe pytanko jaką byście polecili kaburę pod ghillie, a mianowicie udowa czy na pas? A może jakieś inne rozwiązanie? Dodam że ma do niej wejść Glock 18c. Edited May 26, 2011 by VIPER-RT10 Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Jak Ty chcesz wyciągać klamkę spod ghilla?! Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted May 25, 2011 Author Report Share Posted May 25, 2011 No i właśnie w tym leży problem! :icon_biggrin: Link to post Share on other sites
Tona Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Od 1:00. Zależy jakie masz ghillie, jeżeli coś takiego jak na filmiku to może dobrym rozwiązaniem była by albo kabura na kamizelce albo kabura szelkowa. Link to post Share on other sites
Grabekk Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Najlepiej na pasie , ale jakoś broń wtedy bd skierowana na klejnoty :icon_biggrin: a to się wiąże z ryzykiem ;)) Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 Jakim ryzykiem, to jest replika a nie broń palna. Ja osobiście nosiłem kaburę zamocowaną poziomo, nad tyłkiem, na pasie, chwytem w prawą stronę. Wypróbuj taką metodę. Jest z tyłu- klamka się nie piaszczy przy czołganiu. Dobycie jest szybkie i wygodne. Link to post Share on other sites
badger Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 (edited) A przy strzelaniu z pozycji siedzącej? EDIT: Mniej mi chodzi o wygodę dobywania z pozycji siedzącej, bardziej o piaszczenie się klamki i wduszanie się kabury w rzyć. Edited May 26, 2011 by kubabuda Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 Z pozycji siedzącej strzelałem sporadycznie ale też nie przeszkadza. Przeszkadza jak leżysz na plecach ale jak często się to zdarza... Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted May 26, 2011 Author Report Share Posted May 26, 2011 Dzięki, faktycznie kabura nad dupskiem będzie najlepszym rozwiązaniem. :maniak_OK: Link to post Share on other sites
badger Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 W temacie o oporządzeniu ktoś jeszcze wspomina o zrobieniu w gilu na plecach kieszeni wyłożonej karimatą w roli kabury , trochę se tego nie wyobrażam ale ponoć jest fajnie. Link to post Share on other sites
Seether Posted May 31, 2011 Report Share Posted May 31, 2011 Eh.. 1. Kup w pasmanterii zielone paski mocnego materiału o szerokości 20-30mm. 2. Spruj przy udzie (najlepiej bliże zada) fragment juty gdzie chciałbyś trzymać klamkę 3. Naszyj 'poziomo' paski Abrakadabra. Masz pasy montażowe na ghillie. Teraz wystarczy że zrobisz jutowy pokrowiec na kaburę. W przypadku zdjęcia kabury możesz zrobić 'panel ghillie' (fragment materiału obszyty z jednej strony jutą, a z drugiej strony pionowymi pasami montażu z klipsami) który zasłoni taśmy. Poradnik z cyklu: Zrób to sam by Seether. Link to post Share on other sites
kelo Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Ja robię inaczej. w zależności od sposobu działania. Czyli czy z obserwatorem działam na odległość wyciągnięcia ręki czy w oddali. Jak blisko się znajdujemy montuje kaburę na wysokości prawej łopatki. Skierowaną lufa do góry. Dzięki temu łatwiej mojemu obserwatorowi korzystać z mojej broni a mi z jego. Natomiast jak na odległość to mam wzdłuż pasu ułożoną chwytem do góry. Montuję ją na pasie. Natomiast jeśli chodzi o wydobycie wszystkiego z pod ghilla to cóż. Mam go jako dodatkową bluzę rozciętą po bokach i z założonymi fastexami. Link to post Share on other sites
Gasparzinho Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Czyli zakładasz, że jak obserwator jest blisko, to zawsze kiedy będziesz musiał wyciągnąć broń awaryjną, będzie leżeć po Twojej prawej stronie na wyciągnięcie ręki? Nie podoba mi się to. Może być tak, że zostaniesz sam z klamką na łopatce i nic z nią nie zrobisz, kiedy będziesz jej najbardziej potrzebował. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted July 7, 2011 Author Report Share Posted July 7, 2011 Zasadniczo to kabura potrzebna jest snajperowi tylko podczas zmiany pozycji itp. Ale kiedy już przyjdzie do czekania na cel, pistolet/PM mam w zasięgu ręki, gdyby przyszło mi się bronić. Link to post Share on other sites
kelo Posted July 10, 2011 Report Share Posted July 10, 2011 (edited) Tu się zgadzam. Przy obu konfiguracjach mam dobry dostęp do repliki jednak owa opisana pozycja wraz z obserwatorem nie jest aż tak wygodna. Dalej cóż często zakładam kaburę na lewą rękę mimo tego ze jestem praworęczny ale to w działaniu samemu. Jest to spowodowane ze czasem chodzę z dwoma brońmy na raz. W prawej snajperka z kolba pod pachą a w lewej krótka często podpieram nią łoże od snajperki. Dziwne działanie ale wbrew pozorom wygodne. Choć jak mówią o gustach się nie dyskutuje. Wyjeżdżam teraz na obóz i nie będę miał czasu. Ale jak wrócę możliwe ze wkleję zdjęcia poglądowe. Jak i mam nadzieje ze na obozie dokończę Ghilla. Pewnie dzieciaki mi pomogą na obozie. Edited July 10, 2011 by kelo Link to post Share on other sites
Recommended Posts