Guest Aztek_PL Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 (edited) Witam, Ostatnio zaczęła mi się wysuwać szczerbinka w G-17 od KWA. Pewnie jest to spowodowane lekkim nadpiłowaniem/odkształceniem jej w miejscu wchodzenia w szynę. W każdym razie pytanie do Was - co zrobić, aby ją utrzymać na miejscu? Klejenie odpada, bo nie jestem zwolennikiem trwałych przeróbek. Kupienie nowej również odpada, bo mam bardzo ograniczony budżet. Najlepiej coś w stylu "Do It Yourself". Dobrze by było, gdyby całość po zabiegu w miarę dobrze wyglądała. Jakieś pomysły? Pozdrawiam Edited May 28, 2011 by Aztek_PL Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 między zamek a szczerbinę daj kawałek (zależnie ile jest napiłowana) papierka lub plastiku np ze starej karty telefonicznej (starego typu, są cieńsze). Quote Link to post Share on other sites
Amon123 Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 (edited) swoją przykleiłem klejem typu butapren, siedzi jak trzeba a w razie "W" da się ją bezproblemowo zdemontować, więc nie jest to "trwała przeróbka" P.S. czepliwi wynocha, przeczytałem co napisał w pierwszym poście :icon_biggrin: Edited May 28, 2011 by Amon123 Quote Link to post Share on other sites
grnape Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 Sprawdź też czy muszka pewnie siedzi, mi udało się dwa razy zgubić zanim przykleiłem;) Co do szczerbinki to papierek się u mnie sprawdza. Quote Link to post Share on other sites
Kuba G Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 (edited) troche spozniona odpowiedz ale ja w swoim glocku robie tak wykrecam troche srobke 18 (http://www.kwausa.com/forums/uploads/monthly_04_2008/post-1-1209424611.jpg) sciagam szczerbinke pod nia znajduje sie otwor prowadzocy do srobki 18 wsadzam tam zapalke lamie wsuwam szczerbinke dokrecam srobke muszka sie trzyma aczkolwiek pewnosci nie mam czy w glocku 17 jest tam ten otwor bo mam 18C ale moze to komus pomorze (chyba pomoże) :P Ortografia człowieku, to nie jest Onet.pl! Ortografia, interpunkcja, znaczenia słów- jakie pomorze? Nowe zdanie zaczynamy wielką literą... Kolejne takie posty będę kasował z automatu! Edited July 2, 2011 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts