maskiu Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 (edited) mam pistolet sprężynowy wingun sport 601(taki) i przy przebiegu około 3k kulek popsuł się, opis usterki: na początku po przeładowaniu sam strzelał , teraz nawet tłok nie zahacza się (nie wiem jak to opisać). Po naciągnięciu tłok powinien zahaczać się , a po naciśnięciu spustu zostać wypuszczony, a u mnie zostaje wypuszczony bez naciśnięcia spustu. Rozebrałem go i doszedłem do wniosku ,że musiało wytrzeć(albo uszkodzić) się to coś na tłoku , co zahacza się o element spustu(podejrzewam tak dlatego ,że tłok jest jedynym wewnętrznym elementem wykonanym z plastiku , reszta aluminium), nie wiem dokładnie , bo rozebrałem go tylko powierzchownie(nie jestem dobry w naprawach) Chciałbym wymienić tłok ,ale mój pistolet jest raczej rzadko spotykany , więc wątpię ,żeby dało się kupić pojedynczą część. Kupiłem go w specshopie i chciałbym go oddać do ich serwisu , ale czy się opłaca , skoro pistolet kosztował 75zł? ps. moja diagnoza może być błędna i mogę się mylić co do niektórych kwesti, w końcu jestem zielony :) Edited May 28, 2011 by maskiu Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 nie opłaca się, za przesyłkę zabulisz 2/3 ceny klamki... Quote Link to post Share on other sites
maskiu Posted May 28, 2011 Author Report Share Posted May 28, 2011 nie opłaca się, za przesyłkę zabulisz 2/3 ceny klamki... zapomniałem dodać ,że mieszkam w okolicach poznania i mogę dostarczyć pistolet do sklepu osobiście Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 czyli pierdyknął ząb tłoka. Zanieś to do reklamacji, o ile jest ważna. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 Tylko NAJPIERW ich spytaj, ile to będzie kosztowało. Powyżej 3 dych bym w to nie wchodził... Wybór jest Twój. ;) Quote Link to post Share on other sites
maskiu Posted May 29, 2011 Author Report Share Posted May 29, 2011 Tylko NAJPIERW ich spytaj, ile to będzie kosztowało. Powyżej 3 dych bym w to nie wchodził... Wybór jest Twój. ;) Martwi mnie tylko jedno, w regulaminie ich serwisu jest napisane: "W przypadku rezygnacji klienta z usługi serwisu po dokonaniu rozpoznania i wyceny naprawy naliczany jest koszt 50zł." czyli jak wycenią naprawę na 50zł , a ja zrezygnuje , to i tak będę musiał płacić 50 zł Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Jeżeli możesz do nich zanieść osobiście pistolet, to przyjdź i się po ludzku zapytaj czy to zrobią i za ile. Wątpię żeby Ci wtedy od razu naliczyli 5 dyszek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts