wrsys Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 Witam! Jestem tuż przed zakupem WE SCARa od RA-Techa i znając cenę magazynków muszę podjąć decyzję czy chce zakupić 6x wersję CO2 czy tez 6x na Green gas. Proszę o opinię użytkowników, którzy mają doświadczenie z dwoma źródłami zasilania o podpowiedź, która opcja jest praktyczniejsza oraz jak szybko można wymienić kapsuły CO2. Zależy mi by móc strzelać poniżej 330 FPS w budynkach i nie więcej niż 400 FPS na otwartej przestrzeni, co chce osiągnąć regulacją NPASem. Z mojej własnej wiedzy tu z forum: Green Gas / Propan + cena użytkowania z butli jest niska - Minimalnie gorszy zimą od CO2 - śmierdzi - mniej poręczna butla przy transporcie CO2 + poręczne kapsułki +/- większy kop, szybsze zużycie części + można zastosować wentyle samochodowe, by móc napełniać z gaśnicy (mniejszy koszt) - Ponoć pierwsze strzały z kapsuły idą na marne Proszę o ew. korektę moich spostrzeżeń, i podpowiedź w co lepiej wybrać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts