Wujek Jar Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 (edited) Witam. Zastanawiam się nad kupnem tego : http://www.specshop.pl/product_info.php?manufacturers_id=89&products_id=1704&name=VFC_-_Tlumik_PBS-4_do_AKS47 Lub to : http://www.asg.com.pl/Tlumik_dzwieku_PBS-4_VFC,p,1426.php I teraz proszę mi powiedzieć (ci co może maja) (Chciałem zamontować na CM.048 i 0.45) czy jest wart swojej ceny ? Czy posiada jakieś właściwości tłumiące ? I w końcu czy Vega wykonała dobrą robotę ? Bardzo proszę o odpowiedzi, i nie chciałbym żadnych innych propozycji tłumików. Pozdrawiam. Edited June 5, 2011 by Wujek Jar Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 (edited) Po co dajesz 2 linki skoro to są te same produkty i na dodatek oba niedostępne?? :icon_rolleyes: A montowanie PBS4 na AK74 to trochę nieporozumienie. Edited June 5, 2011 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Wujek Jar Posted June 5, 2011 Author Report Share Posted June 5, 2011 Po pierwsze kumpel sprzedaje, a po drugie nie chodziło o jakieś nieporozumienie bo to moja sprawa, a po trzecie - nie pomogłeś mi trochę. P.S - Sory za dwa linki. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 Nie rozumiem pytania "czy się opłaca". To ma być lokata kapitału czy co. No fakt że jak kolega sprzeda tanio to można pchnąć dalej z zyskiem (jak oczywiście chętny się znajdzie) i już się będzie opłacało. Decyzja czy kupisz czy nie to też Twoja sprawa. A jakbyś troszkę tylko poszukał wiedziałbyś że pbs4 (oryginalnie) jest dedykowany do AK74u i montowanie go na ak74 to nieporozumienie. Czyli tłumacząc i uprzedzając nasępne pytanie to na cm045 tak na cm048 nie. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 Arend, jak widzisz kolega nie rozumie że to nieporozumienie i to jego sprawa więc niech zakłada. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 Sądzę że uznał za nieporozumienie coś innego. Dlatego wytłumaczyłem zamiast obskoczyć. Wujeku Jarze o ile nie jest to tajemnicą to ile kolega chce za ten tłumik? Quote Link to post Share on other sites
Wujek Jar Posted June 6, 2011 Author Report Share Posted June 6, 2011 Arend - wiem że jest dedykowany do Aku, więc gdybym miał tylko 048 to nie byłoby mowy. Ten cm.048 to tylko taka odskocznia. Major - Wow, napisałem że mam CM.045 więc w czym problem ? Chce za niego 250 zł - 2 razy użyty - stan idealny - wiem bo 3 razy oglądałem, wszystko w środku także nienaruszone (wiem że to Vfc ). Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 Więc sądzę że jeżeli jesteś przekonany że twój kałasz będzie z nim wyglądał ciekawiej, nie widzę problemu. Szczególnie że cena uczciwa. Jeżeli akurat do tego nie jesteś przekonany i nie zależy ci na tłumieniu (tylko jako osłona przedłużenie lufy wewnętrzbej ma służyć) popatrz na ofertę firmy Silesia Factory. Quote Link to post Share on other sites
Wujek Jar Posted June 6, 2011 Author Report Share Posted June 6, 2011 Wiesz, chciałem ale strona w "remoncie". A nie wiesz może, czy ten pbs tłumi przyzwoicie ? Poza tym aku będzie chyba dobrze z tym wyglądał... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 Mieli jakies problemy ze stroną.Ale wystarczy zadzwonić. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Major - Wow, napisałem że mam CM.045 więc w czym problem ? (Chciałem zamontować na CM.048 i 0.45) Coś Ci nie poszło. Quote Link to post Share on other sites
Wujek Jar Posted June 8, 2011 Author Report Share Posted June 8, 2011 Tobie też - niezłego offtopa narobiłeś... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts