daniel96 Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Witam Bardzo proszę wszystkich o pomoc, ponieważ bardzo mi na tym zależy. Jestem posiadaczem Rugera mkI. Ostatni przeleżał trochę czasu w szafie i gdy ostatni go ładowałem okazało się, że gaz ucieka dolnym zaworem. Co mam zrobić w takiej sytuacji ? Czytałem wiele postów na wmasg, ale chciałbym dostać instrukcje jak mogę to naprawić troszkę jaśniej napisaną.Znalazłem coś o psikaniu na zawór silikonem ale cieszyłbym się jak by ktoś pokazał dokładnie jak to zrobić bo nie chce czegoś zepsuć. Pistolet jest po gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Wymień uszczelkę, to powinno pomóc :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 11, 2011 Report Share Posted June 11, 2011 Po prostu wykręć, wyczyść, wkręć z powrotem. Nie zapaćaj czasem sylikonem. Quote Link to post Share on other sites
daniel96 Posted June 12, 2011 Author Report Share Posted June 12, 2011 Mam jeszcze pytanie. Czy gdyby mi zabrakło green gasu i przeczyściłbym cały zawór mógłbym naładować magazynek 1 raz gazem zapalniczkowym, żeby sprawdzić czy działa ? Czy on może się ulatniać z magazynka a green gas nie ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 W tej replice- możesz. Ruger nie ma BB więc będzie na takim gazie działał. Strzelał jednak będzie słabiej. Quote Link to post Share on other sites
daniel96 Posted June 12, 2011 Author Report Share Posted June 12, 2011 (edited) Więc na gazie zapalniczkowym można strzelać ale słabiej, a może orientujecie się o ile mniej więcej spadają fps ? Jeszcze jedno pytanie jakich najlepiej używać kulek do tego pistoletu alby miał sporą moc ale też był celny chciałbym pójść na kompromis. A co do magazynka to okazało się że uszczelka była odwrotnie założona przekręciłem ją potem trzeba było trochę mocniej docisnąć, żeby włożyć kołki ale teraz już gaz w ogóle nie ucieka i jest Ok. Edited June 12, 2011 by daniel96 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Ta replika nie będzie celna choćbyś tam włożył kulki z uranu. Quote Link to post Share on other sites
daniel96 Posted June 12, 2011 Author Report Share Posted June 12, 2011 Więc jakie kulki najlepiej kupić (chodzi mi o wagę) ? Quote Link to post Share on other sites
Niezniszczalni Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 0,25 ew. 0,30 Quote Link to post Share on other sites
karol_alasz Posted April 13, 2014 Report Share Posted April 13, 2014 Uuuuuuu....Stary.... Prawie 3 latka od zapytania-rekord to może nie jest ale w czołówce może znalazłeś miejsce... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts