Fishbonee Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Witam Chciałbym się nieco dowiedzieć o tej replice. Chodzi mi o to jak sprawuje się w boju i czy jest wytrzymała. Zastanawia mnie także czy ta replika to ta sama broń, czy jakaś inna wersja (u krakmanów i w specshopie w opisach napisane są różne batki, waga). Z góry dziękuje za odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Boyi nie robi najlepszych eMek. W sumie to żadna firma poniżej 1000 pln nie robi dobrych eMek. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_G Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Swoją mam od 1,5 roku i jak na razie się trzyma. Od razu po zakupie wymieniłem sprężynę na M120 Systemy i jak do tej pory nic złego z GB się nie dzieje. Musisz jednak liczyć się z tym, że jeśli będziesz chciał aby ta replika porządnie strzelała, potrzebne będą pewne nakłady finansowe. W stocku niestety kulki latały gdzie chciały, przynajmniej w moim egzemplarzu. Jeśli masz zamiar sam grzebać w replice, to polecam. Ja od samego początku miałem założenie takie, że cokolwiek będę w replice zmieniał, będę to robił sam. A trochę pozmieniać, popoprawiać trzeba. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted June 15, 2011 Author Report Share Posted June 15, 2011 (edited) Dzięki wielkie za odpowiedź. Hmmm... na początek od razu przy kupnie poprosił bym o zmianę gumki hu. Coś jeszcze trzeba wymienić żeby replika nie sypała kulek gdzie chce? A jak z baterią? stockowa dobrze się spisuje? I jeszcze jedno, Marcin_G kupiłeś w specshopie, czy taiwangunie? Bo widzę, że trochę się różnią. Edited June 15, 2011 by Zawodowy_Snajper Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Gieta od Cymy. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted June 15, 2011 Author Report Share Posted June 15, 2011 CM003? czytałem reckę właśnie na wmasg i wypadła dobrze. Jednak baaardzo kusi mnie metalowe body w m4 cqb boyi :> No ale osiągi i funkcjonalność raczej ważniejsza ;) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 15, 2011 Report Share Posted June 15, 2011 Tyle, że Cyma Boyi bije na głowę albo i inną część ciała. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted June 15, 2011 Author Report Share Posted June 15, 2011 Ok rozumiem, czyli dłużej pojadę na gietce cymy :S A w taką giete też trzeba trochę zainwestować? Quote Link to post Share on other sites
Marcin_G Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Dzięki wielkie za odpowiedź. Hmmm... na początek od razu przy kupnie poprosił bym o zmianę gumki hu. Coś jeszcze trzeba wymienić żeby replika nie sypała kulek gdzie chce? A jak z baterią? stockowa dobrze się spisuje? I jeszcze jedno, Marcin_G kupiłeś w specshopie, czy taiwangunie? Bo widzę, że trochę się różnią. Swoją replikę kupiłem w sklepie w Gdyni. Patrząc na opis to jest taka sama jak w SpecShopie, moja też miała akumulator 8,4V. Gumka, wiadoma sprawa, trzeba wymienić. Akumulator również przydałoby się zmienić na 9,6V na porządnych ogniwach. Na pewno musisz wymienić stockową ładowarkę na ładowarkę mikroprocesorową. Nikt chyba na tym forum nie używa stockowych ładowarek do ładowania akumulatorów, o ile nie jest mikroprocesorowa. 90% szans że załatwisz sobie akumulator. Piszę o tym, bo to też dodatkowy wydatek jaki trzeba ponieść. Czy masz kupić gietę Cymy czy M4 Boyi, nie wiem. Ja chciałem mieć M4, to mam. Powymieniałem co chciałem i jestem zadowolony :) W linku poniżej opis "Twojej" emki Boyi. Z zewnątrz się różni ale bebechy ma identyczne. http://www.wmasg.pl/pl/armoury/show/60012 Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted June 16, 2011 Author Report Share Posted June 16, 2011 Wielkie dzięki wszystkim za odpowiedź. Wszystkie moje wątpliwości oprócz jednej zniknęły - G36c Cymy czy M4 CQB Boyi wybrać :P Dzięki także za porady co dokupić, aby replika dobrze chodziła i rady co do akumulatora. :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Dużo lepiej sprawdzi się Gietka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts