Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Początek z ASG

Recommended Posts

Witam jestem Szymon i Szukam odpowiedzi na moje pytania może dla was głupie ale dla mnie nie :D

Po 1

-Jaka replika do 350 zł miałem na oku tą Replika\

Czy jest dobra i polecana ( Czytałem forum i mówili że tak ale chodzi mi o opinie posiadających)

Po 2

-Jaka ochrona oczu o tym nie mam pojęcia.Max do wydania 50-70 zł

Po 3

-Jakie kulki do repliki?

Po 4

-Mundur Jaki polecacie względem kamuflażu Leśnego i Budowlanego

Po 5

-Czy dokupić ze 3 real magi i akumulator (Real bo nie chce być Tankiem który strzela na prawo i lewo)

Proszę o szybką i dobrą odpowiedz

Pozdrawiam Szymon

1. Replika polecana na początek, niezawodna moc odpowiednia dla początkującego.

2. Kup jakieś gogle lub okulary, jakiejś dobrej firmy np. uvex, bolle. Tylko pamiętaj że na zdrowiu się nie oszczędza.

3. Na początak mogą być PJ o wadze najlepiej 0.2g

4. Mundur to w zależności od gustu, na początak polecam albo flecka z racji niskiej ceny albo polski wzór 93.

5. Jak masz taką potrzebe to kup, ale ja bardziej polecam mid capy, więcej kulek z magazynku ale to zależy od środowiska i twoich zapotrzebować.

Trochę sprostuję, co kolega wyżej napisał.

3. Kulki 0,23g lub 0,25g. Na tych lżejszych będziesz miał minimalnie większy zasięg kosztem celności, a na cięższych odwrotnie. Ja osobiście wziąłbym 0,25, ale niektórym bardziej 0,23 podchodzą.

4. Polska Wuzetka nie jest zbyt dobra na polskie lasy. Ale to już trzeba konkretnie do lokalnego terenu ją przypasować. Znacznie lepiej wypada od niej choćby Flecktarn.

5. Testowałeś kulki P&J Premium w midcapach? Jeśli nie, to wiedz, że się do nich zupełnie nie nadają. Wszechobecne zacinki to wówczas norma. Co innego lowcapy - tam już pejoty dają radę. Nie zmienia to faktu, że hicap na początek w zupełności jest wystarczający i wcale nie definiuje on sposobu strzelania gracza.

O, 50zyt mnie ubiegł z tymi kulkami.

Pozdrawiam.

Kulki P&J Premium są tanie i przyzwoitej jakości, z jednym wyjątkiem - ich powierzchnia powoduje zacinanie się w magazynkach, w których kulki ułożone są w dwóch rzędach (midcapy).

Da się tuningować zewnętrznie, ale musiałbyś coś więcej napisać (co byś chciał tam mieć zamontowane). Pamiętaj też, że nie wszystkie dodatki są praktyczne. Często wydłużają/powiększają/dociążają replikę, co na dłuższą metę często okazuje się niewygodne. Planując dodatki trzeba dobrze przemyśleć ich zastosowanie. Nie wszystkie dodatki będą się sprawdzały w określonych sytuacjach.

To są kulki, które sprzedaję Taiwan gun tutaj link

Są one produkowane z odpadów po produkcyjnych, przez co się zacinają w mid capach

Lepiej dopłacić i kupić Guardery,G&G itd.

Co do okularków, to najlepszym wyborem będą uvexy i-vo

Lepiej dołóż i kup cm.031 dużo lepiej wygląda niż cm.028.

Edited by hokager

Wygląd to kwestia gustu.

Kolba w Cymie jest w porządku, replikami raczej się celowo nie rzuca, a przy normalnym użytkowaniu raczej rzadko zdarza się złamać kolbę. Co innego kolba z modelu CM.028S, ale tej repliki nie rozpatrujemy.

Prosty celownik - przeciętne kolimatory to koszt około 100 złotych. Będziesz jednak potrzebował do niego szyny montażowej, a to równa się albo dodatkowym wydatkom, albo wierceniu dziur w replice, lub umiejętnym doklejaniu tych szyn, albo jednemu i drugiemu. Można też uniknąć tego i kupić od razu którąś z wersji CM.028 posiadającą szyny montażowe.

@Malacz - możliwe, że masz szczęście, albo trafiłeś na lepszą partię kulek.