MatriXPL Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Witam jestem Szymon i Szukam odpowiedzi na moje pytania może dla was głupie ale dla mnie nie :D Po 1 -Jaka replika do 350 zł miałem na oku tą Replika\ Czy jest dobra i polecana ( Czytałem forum i mówili że tak ale chodzi mi o opinie posiadających) Po 2 -Jaka ochrona oczu o tym nie mam pojęcia.Max do wydania 50-70 zł Po 3 -Jakie kulki do repliki? Po 4 -Mundur Jaki polecacie względem kamuflażu Leśnego i Budowlanego Po 5 -Czy dokupić ze 3 real magi i akumulator (Real bo nie chce być Tankiem który strzela na prawo i lewo) Proszę o szybką i dobrą odpowiedz Pozdrawiam Szymon Quote Link to post Share on other sites
ikso95 Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 1. Replika polecana na początek, niezawodna moc odpowiednia dla początkującego. 2. Kup jakieś gogle lub okulary, jakiejś dobrej firmy np. uvex, bolle. Tylko pamiętaj że na zdrowiu się nie oszczędza. 3. Na początak mogą być PJ o wadze najlepiej 0.2g 4. Mundur to w zależności od gustu, na początak polecam albo flecka z racji niskiej ceny albo polski wzór 93. 5. Jak masz taką potrzebe to kup, ale ja bardziej polecam mid capy, więcej kulek z magazynku ale to zależy od środowiska i twoich zapotrzebować. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 ikso 3pkt i 5 twojej listy się wykluczają. Próbowałeś strzelać z midów pejotami? Ja tak, i wiesz co? ani jeden mid-cap nie bangla z kulkami pj. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Trochę sprostuję, co kolega wyżej napisał. 3. Kulki 0,23g lub 0,25g. Na tych lżejszych będziesz miał minimalnie większy zasięg kosztem celności, a na cięższych odwrotnie. Ja osobiście wziąłbym 0,25, ale niektórym bardziej 0,23 podchodzą. 4. Polska Wuzetka nie jest zbyt dobra na polskie lasy. Ale to już trzeba konkretnie do lokalnego terenu ją przypasować. Znacznie lepiej wypada od niej choćby Flecktarn. 5. Testowałeś kulki P&J Premium w midcapach? Jeśli nie, to wiedz, że się do nich zupełnie nie nadają. Wszechobecne zacinki to wówczas norma. Co innego lowcapy - tam już pejoty dają radę. Nie zmienia to faktu, że hicap na początek w zupełności jest wystarczający i wcale nie definiuje on sposobu strzelania gracza. O, 50zyt mnie ubiegł z tymi kulkami. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
MatriXPL Posted June 18, 2011 Author Report Share Posted June 18, 2011 (edited) O co chodzi kulki PJ?? W terenie leśnym i zabudowanym. A można go stuningować wyglądowo jak wiecie dajcie linka do tematu albo napiszcie :D Edited June 18, 2011 by MatriXPL Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Kulki P&J Premium są tanie i przyzwoitej jakości, z jednym wyjątkiem - ich powierzchnia powoduje zacinanie się w magazynkach, w których kulki ułożone są w dwóch rzędach (midcapy). Da się tuningować zewnętrznie, ale musiałbyś coś więcej napisać (co byś chciał tam mieć zamontowane). Pamiętaj też, że nie wszystkie dodatki są praktyczne. Często wydłużają/powiększają/dociążają replikę, co na dłuższą metę często okazuje się niewygodne. Planując dodatki trzeba dobrze przemyśleć ich zastosowanie. Nie wszystkie dodatki będą się sprawdzały w określonych sytuacjach. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 (edited) To są kulki, które sprzedaję Taiwan gun tutaj link Są one produkowane z odpadów po produkcyjnych, przez co się zacinają w mid capach Lepiej dopłacić i kupić Guardery,G&G itd. Co do okularków, to najlepszym wyborem będą uvexy i-vo Lepiej dołóż i kup cm.031 dużo lepiej wygląda niż cm.028. Edited June 18, 2011 by hokager Quote Link to post Share on other sites
MatriXPL Posted June 18, 2011 Author Report Share Posted June 18, 2011 Na początek tylko napewno chce zmienić kolbe czytałem ze raz replika spadnie i za przeproszeniem rozjebana kolba Jakiś prosty celownik I może przemalować ale w to wątpie Quote Link to post Share on other sites
malacz Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Hm, używam midów src do ak74 i jak dotąd żadnej zacinki przy kulkach P&J. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Wygląd to kwestia gustu. Kolba w Cymie jest w porządku, replikami raczej się celowo nie rzuca, a przy normalnym użytkowaniu raczej rzadko zdarza się złamać kolbę. Co innego kolba z modelu CM.028S, ale tej repliki nie rozpatrujemy. Prosty celownik - przeciętne kolimatory to koszt około 100 złotych. Będziesz jednak potrzebował do niego szyny montażowej, a to równa się albo dodatkowym wydatkom, albo wierceniu dziur w replice, lub umiejętnym doklejaniu tych szyn, albo jednemu i drugiemu. Można też uniknąć tego i kupić od razu którąś z wersji CM.028 posiadającą szyny montażowe. @Malacz - możliwe, że masz szczęście, albo trafiłeś na lepszą partię kulek. Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Potwierdzam PJ strasznie sie tną w midach niestety Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts