Tymbark Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 Prosze o pomoc w identyfikacji sprzętu ze zdjęć amerykańskich strzelców wyborowych w czasie II wojny w zatoce. http://www.tacticalintervention.com/sniperactionpics/armysniper.jpg - oto zdjęcie Na zdjęciu , widać że strzelec ma m24 i 3 colora , nic więcej z powodu słabej jakości tego zdjęcia nie mogę dostrzec. Jeżeli ktoś ma jakieś informacje jaka to jest jednostka lub , jaki sprzęt ma na sobie , bardzo byłbym wdzięczny za udzielenie się w tym topicu. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
henno Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 (edited) Witam Najpodobniejszej,że to Karabin M24 SWS lub M40 rifle,ale na pewno to jest M24 SWS. Edited June 25, 2011 by Commando_Ghost Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted June 25, 2011 Author Report Share Posted June 25, 2011 Wygląda na SWS , wydaje mi się że widzę regulacje długości kolby , ale może to być tylko załamanie albo część kamizelki bądź poduszki policzkowej. Quote Link to post Share on other sites
Nuclear Blast Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 Chyba Ci się kolego dobrze wydaje, że to regulacja długości kolby :) Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted June 26, 2011 Author Report Share Posted June 26, 2011 A jeżeli chodzi o pozostały sprzęt? Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Nakolanniki Alta, buty nie wiem, na butach się nie znam, na głowie chyba jakaś chusta. Leżący hełm to chyba MICH (niech ktoś zweryfikuje, głowy nie dam), nie wiem czy mi się dobrze wydaje, ale na plecach jest chyba Patrol Pack. Niech ktoś bardziej obeznany, jeszcze to zweryfikuje :) Quote Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 (edited) Buty? Desert Boots na podeszwie panama. Kamizelka? Tu nie dam sobie głowy uciąć ale możliwe że jest to IBA. Wnioskuję po zniekształceniu kamizelki na plecach od płyty sapi, ale równie dobrze może to być Camelbak. Hełm? Na oko wielkość skorupy i kształt części potylicznej przemawia za PASGT'a z Ess'ami Edited July 5, 2011 by Tropiciel Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Żołnierz ma na głowie boonie hat a nie chustę, na powiększeniu widać rondo i taśmę na naturalne maskowanie, więc możliwe, że jest w woodlandzie. Na rękach ma prawdopodobnie rękawiczki nomexowe z obciętymi palcami wskazującymi i kciukami. Znów na powiększeniu widać charakterystyczny pasek szarej skóry, ale to gdybanie. Hełm to MICH lub PASGT, ale z pokrowcem dwustronnym na MICHa, guma z gogli schowana jest za charakterystyczną klapą. http://www.specwargear.com/consignment/Mich%20rev-cover%202.jpg Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted July 10, 2011 Author Report Share Posted July 10, 2011 Jeszcze jedno zdjęcie które mnie nurtuje : http://www.armyproperty.com/Equipment-Info/M16A3-A4.htm Bardzo ciekawie wygląda kompozycja jego sprzętu , o ile sie nie myle widze tu , IBA z najajnikiem , jakiś ciekawy zestaw ładownic , nóż , Micha 2000 . Czy to co ma na sobie to jest PCU 5 lvl czy raczej zwykła koszula od Marpata Deserta ? Zastanawiają mnie te ładownice ? jaka ilość , jakie ?? jeżeli ktoś ma inne zdjęcia tego strzelca bardzo proszę o pomoc w identyfikacji sprzętu i jednostki . Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Po pierwsze, fota ma się nijak do tematu wątku. Po drugie, fota jest podłej jakości. Pytasz się o ładownice a nie jesteś w stanie określić w co gość jest ubrany. Po trzecie, to zwykły grunt - LWH lub PASGT, MCCUU, IBA z kieszeniami. Niewiele na nim widać a podobnych zdjęć z tego okresu, znacznie lepszej jakości, jest w sieci multum -> www.usmc.mil Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 http://www.santarosa.edu/~srosen/MySite/iraq.jpg Wątpliwości rozwiane. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 na kolbie są rozmówki amerykańsko-irackie :teeth: ? Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 (edited) Niekoniecznie, mogą to być rozmowy jak i procedury wojskowe lub rozkazy WARNO, OPORD. Ogólnie wszystko co jest przydatne i zmieści się na kartce zwanej "smart card'em" Edited July 12, 2011 by ajgor_aa Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts