dudu125 Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Witam W mojej m4 na semi działa seria co może być tego przyczyna? przerywacz trybu ognia? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Opisz dokładnie problem. Quote Link to post Share on other sites
dudu125 Posted June 26, 2011 Author Report Share Posted June 26, 2011 podczas strzelania na semi replika oddaje mi strzały jak na auto. kilka krotnie skręcałem i rozkręcałem replikę i nadal występuje ten problem, w środku nie zauważyłem nic uszkodzonego. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 kilka krotnie skręcałem i rozkręcałem replikę i nadal występuje ten problem Chyba znam przyczynę. Sprężynka od przerywacza jest? Przerywacz nie starty? Quote Link to post Share on other sites
dudu125 Posted June 26, 2011 Author Report Share Posted June 26, 2011 tak obie rzeczy sa, spróbuje jeszcze coś z tym wykombinować Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 podczas strzelania na semi replika oddaje mi strzały jak na auto. kilka krotnie skręcałem i rozkręcałem replikę i nadal występuje ten problem, w środku nie zauważyłem nic uszkodzonego. A w środku widziałeś taki tylko sprawny ?? Może nie potrafisz zauważyć tego błędu ;P tak obie rzeczy sa, spróbuje jeszcze coś z tym wykombinować Opisz jeszcze jaka replika, od kiedy się to stało, itp. ;) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
dudu125 Posted June 26, 2011 Author Report Share Posted June 26, 2011 Replikę dostałem na serwis, replika to custom boya JG A&K i tp wszystko co możliwe. może i nie zauważyłem błędu, oczy juz nie te same jak u 12 letniego gówniarza ;p Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 (edited) 1)Hmm..... To wcześniej występowało, czy po Twoim rozłożeniu ?? 2) Może sprężynka już nie potrafi zablokować zębatki? Za słaba. 3) Spróbuj na otwartym GB, przesunąć płytke tak, aby była na SEMI, i zakręć zębatkami. Hamują, odbija je w drugą strone ?? 3)Napisz jeszcze, jaka sprężyna główna, silnik i na jakiej batce sprawdzasz ? Srr.... nie wiedziałem, że łapiesz się składaniu replik, myślałem, że jesteś zielony, mam nadzieję, że nie poczułeś się obrażony ? :blush: Pzdr. Edited June 26, 2011 by bamper12 Quote Link to post Share on other sites
dudu125 Posted June 26, 2011 Author Report Share Posted June 26, 2011 Nic nie szkodzi:) problem wystąpił po założeniu nowego gearboxa, sprężyna to m130. Jutro na spokojnie sprawdzę Dzięki za pomoc:) Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 2) Może sprężynka już nie potrafi zablokować zębatki? Za słaba. Sprężynka na pewno nie zablokuje zębatki bo działa to w dokładnie odwrotną stronę. To zębatka powoduje, że kostka stykowa "spada" ze spustu i przerywa obwód. Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 (edited) Dobra... nie aktualne ;P Edited June 26, 2011 by bamper12 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Już Ci dziś mówiłem. Jak się nie znasz to nie gadaj. Sprężynka i przerywacz nie blokują zębatki. Przerywacz zrywa kostkę stykową. Quote Link to post Share on other sites
dudu125 Posted June 27, 2011 Author Report Share Posted June 27, 2011 Czyli jaki wniosek bo dalej mam z tym problem?:) Quote Link to post Share on other sites
Qbamarciniak Posted June 27, 2011 Report Share Posted June 27, 2011 Gb pewnie od BOYI/DBOYS ? Jeżeli tak to tu masz lekarstwo http://imageshack.us/photo/my-images/843/123qy.jpg/ Quote Link to post Share on other sites
dudu125 Posted June 27, 2011 Author Report Share Posted June 27, 2011 ze niby blaszka za długa;p? Quote Link to post Share on other sites
Qbamarciniak Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 (edited) Zauważyłem ten problem w gb BOYI/DBOYS już w 2 replikach. Chodzi o to że przerywacz ma jakby za mały skok/ruch i styka się minimalnie z tą wypustką na zębatce tłokowej. Jeżeli zrobisz tak jak Ci pokazałem na fotce to przy minimalnym ruchu przerywacza kostka zostanie zrzucona. Musisz metodą prób i błędów dobrać grubość materiału który tam przykleisz. Mi wystarczyło 1/1,5 mm. (Chodzi mi o doklejony biały element) Edited June 28, 2011 by Qbamarciniak Quote Link to post Share on other sites
Włodek Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 też miałem podobny problem w replice firmy A&K okazało się że kółeczko te od wewnętrznej strony body które wchodzi w płytkę się poluzowało trzeba było je dokręcić może u ciebie akurat będzie to choć wątpię. Quote Link to post Share on other sites
dudu125 Posted June 29, 2011 Author Report Share Posted June 29, 2011 nie juz to sprawdzałem. Wydaje mi się ze Qbamarciniak ma najtrafniejsza diagnozę:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts