Price6 Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 Cześć, mam m4 p&j i na sprężynie m90 jak strzelam to z silnika tak jakby śmierdzi trochę jak przykładam nos, co sie dzieje? Z silnika wypadła mi też ta zębatka co jest u gór to ją włożyłem. Dlaczego śmierdzi trochę jak strzelam ? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted June 28, 2011 Report Share Posted June 28, 2011 Z silnika śmierdzi ponieważ powietrze które znajduje sie w chwycie pistoletowym jonizuje się. Quote Link to post Share on other sites
Price6 Posted June 29, 2011 Author Report Share Posted June 29, 2011 Czyli jest ok? Tak jak powinno? Bo wcześniej nie zwracałem uwagi. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 To zapach ścieranych szczotek i jonizowanego powietrza. Generalnie powinieneś wyczyścić silnik. Quote Link to post Share on other sites
Price6 Posted June 30, 2011 Author Report Share Posted June 30, 2011 Mam go otworzyć? Podmucham do niego troche i może pomoże trochę. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 A po co? Otwieranie go niema sensu poniewaz za każdym razem szczotki się zdzieraja i powietzre sie jonizuje jest to tylko walka z wiatrakmi. Quote Link to post Share on other sites
Price6 Posted July 2, 2011 Author Report Share Posted July 2, 2011 OK Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 A po co? Otwieranie go niema sensu poniewaz za każdym razem szczotki się zdzieraja i powietzre sie jonizuje jest to tylko walka z wiatrakmi. Proszę Cie, idź sobie z działów technicznych. Nie wiesz co piszesz, wprowadzasz dezinformację. Bardzo do tego mnie irytujesz swoimi głupio-mądrymi postami. Jeśli przy pracy AEG już czuć palące się szczotki wierz mi, że trzeba wyczyścić komulator. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Tak, o ile jest to zapach szcziotek a jeżeli tylko zjonizowanego powietzra to niema sensu otwierać. Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Proszę Cie, idź sobie z działów technicznych. Nie wiesz co piszesz, wprowadzasz dezinformację. Bardzo do tego mnie irytujesz swoimi głupio-mądrymi postami. Jeśli przy pracy AEG już czuć palące się szczotki wierz mi, że trzeba wyczyścić komulator. AnR nie chcę byś złośliwy ale zarzucasz koledze, że nie wie co pisze, a sam nie znasz podstawowej budowy silnika... chyba, że to literówka, otóż chodzi o "komulator"... Co to jest? Może chodziło o komutator. Ale mniejsza o to, jeśli zapach silnika pracującego w warunkach stałych się zmienił to wiedz, że coś się dzieje. Zrób to co koledzy radzą. Miałem to w swojej Cymie, po około 12 miesiącach zapaszek się zmienił - czyszczenie pomogło. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Może chodziło o komutator. Ano chodziło. Dziękuję, że mnie poprawiłeś. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts