KaziK Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Przewertowałem kilka tematów o Multicamie, było to przed zakupem jakieś pół roku temu... zabrałem się za to znowu dzisiaj i nie mogę nic znaleźć ;) Pytanie mam dosyć proste: do jakiej stylizacji da się podciągnąć CamoGrom Helikona w kroju SFU ? Rangersi mają Cambaty, straż graniczna używa, grom używa(używał będzie) tyle wiem, ale o krojach pojęcia nie mam ;) Mają one duże znaczenie w stylizacji? Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Jak już to musi być z Helikona, to kup TCU. Kolory troszeczkę lepsze ;) Quote Link to post Share on other sites
maciejs Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Tematy o stylizacji i/lub rekonstrukcji się tu przewijały. Pytanie co dla Ciebie jest stylizacją? Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Łba sobie urwać nie dam, ale SFU to wymysł helikonu na ile sie orientuję, więc raczej dużych możliwości nie masz. ^^ Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Daj sobie urwać ! SFU to klon munduru Crye Precision R6 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Tyle, że to słaby klon :P O ile spodnie są ok, to już w bluzie trzeba by się trochę pobawić velcro, żeby to był klon :P Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Wszystko zależy od tego, jak podchodzić do stylizacji ;) Czy przymykamy oko na pewne rzeczy, czy staramy się odwzorować wszystkie szczegóły - ale za pomocą kopii a nie oryginałów. Taki temat już zresztą był. Quote Link to post Share on other sites
KaziK Posted July 4, 2011 Author Report Share Posted July 4, 2011 (edited) @ MartiN_BB: Mundur mam od pół roku :) @ ThePesH: Zdjęcia nie widać, nie wiem czy ono coś wnosi ale... go nie ma :D @ Arafat (KSK): Odpowiem jednocześnie na posta maciejsa. Chodiz mi w stylizacji o to, żeby nie było takich różnic jak między combatami, a SFU... drobne różnice przejdą(rozstaw kieszeni, rzepy mogę kupić i doszyć) Jeżeli możecie mnie uraczyć kilkoma fotkami ludzi w tym Crye Precision R6, oczywiście szukałem fotek, wszystko ACU albo combaty na Rangersach :( Wiem, że były, czytałem je... sam krytykuję ludzi piszących o "Tanich sanjeprkach" czy "UCP w kamuflażu ACU". Ale wszystko sprowadza się do combatów o SFU helikona jest mało, albo ja nie umiem czytać Edited July 4, 2011 by KaziK Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Zapomniałem że na MM jest zabezpieczenie przeciwko podlinkowywaniu. Quote Link to post Share on other sites
KaziK Posted July 4, 2011 Author Report Share Posted July 4, 2011 No tak, bluza ma sporo różnic, ale większość z nich przykryje kamizelka. Rzepy jak mówiłem kupię i przyszyję. Zostaje problem kołnierza. Tutaj może jakaś chusta snajperska/arafatka. Spodnie ujdą, jak już mówiliście. Dzięki za fotkę! Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Daj sobie urwać ! SFU to klon munduru Crye Precision R6 Haha :D Do klona to dużo brakuje. Mój SFU helikonowski nie ma stójki tylko zwykły kołnierz jak w BDU. Do tego velcro na Crye jest na większej powierzchni na kieszeniach po bokach. W moim SFU jest tylko na zamknięciu kieszeni. Wąski pasek. Co nie ukrywam jest troche irytujące. No i helikon ma dedykowane paski nad kieszeniami na klatce piersiowej, na namepatche. Odnosze wrażenie ze Crye nie ma też tych przeklętych guzików tylko jest ykk i/albo velcro. Ale to tylko wrazenie. Nie miałem tej bluzy Crye w rękach i sugeruje sie tylko zdjęciem. Nie mniej musiałbym wypić conajmniej litra czystej żeby stwierdzić że SFU i to R6 ze zdjęcia które podałeś to to samo tylko innej firmy. Quote Link to post Share on other sites
KaziK Posted July 6, 2011 Author Report Share Posted July 6, 2011 No tak, ale jak już pisałem mi nie zależy na klonie ;) tylko kto tego używa? :P Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Nie, nikt nie używa SFU. Ja pierdylę, po cholerę się bawić w jakieś reko, szczególnie na siłę? "Mam mundur i chcę robić reko sam nie wiem czego, ważne żeby pasowało do munduru". Robisz z siebie tylko pośmiewisko, kup to co chcesz i co Ci się podoba, zamiast bawić się w jakieś rzeczy, które częściej budzą uśmiech politowania niż szacunek. Może zrobisz reko WP? Oni czasami kupowali Helikony (i kupują) do Afganu :) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Jeszcze polecam obrazek pod postem zmienic z Multicam User na Camogrom User ;) Bo MC to nie jest :D Quote Link to post Share on other sites
KaziK Posted July 6, 2011 Author Report Share Posted July 6, 2011 Dobrze poszukam na stronie z banerami 'CamoGrom user' oraz 'G608 user' bo G36 to to nie jest. Jak znajdę to zmienię :D Zadałem proste pytanie, czy to jest klon czegoś i czy ktoś tego czegoś używa? Racja, może i robię z siebie 'pośmiewisko', ale jeżeli mam coś robić i mam szanse to zrobić jak najlepiej to się staram. Problem w tym, że górę SFU dostałem od kolegów na urodziny. Przykro mi było sprzedawać, albo oddawać prezentu, więc skończyłem tutaj z tym pytaniem. Tak próbuję się ustylizować na 'coś' i robię to na siłę. Bo osiągnięcie jak największego realizmu środkami, którymi w tej chwili dysponuję jest dla mnie priorytetem. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Bez środków się nie wystylizujesz. Camogrom noszą w zasadzie tylko pojedyczne osobniki w afganie co sobie go sami kupili. BTW: Wsrod brytoli takze byly takie widoki zanim wszedl MTP Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 A wśród Rosjan? Coś mi się kojarzą plotki na temat smock'ów w Camogromie na panach z FSB :) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Sorki - zapomnialem w swoim pierwszym zdaniu dodac ze chodzilo o polskich wojakow A gdzie indziej to pewnie tez beda przypadki noszenia helikona. Brytole wiem ze na pewno nosili :) Quote Link to post Share on other sites
KaziK Posted July 6, 2011 Author Report Share Posted July 6, 2011 A czy ja mówię, że nie mam środków ? po prostu nie stać mnie na kupienie 2 munduru, bo 1 ma zły krój :) Quote Link to post Share on other sites
Aztek Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 W stylizacji nie przywiązuj aż tak dużej wagi do kroju. W końcu to nie rekonstrukcja. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Pod bluze R6 prędzej TCU helikona z kilkoma przeróbkami by podszedł, ale to na marginesie. Quote Link to post Share on other sites
KaziK Posted July 6, 2011 Author Report Share Posted July 6, 2011 @Aztek: Ja przywiązuje bardzo małą uwagę, to musi być podobne :) @ zombie_snake: Kolega MartiN_BB mówił już o tym w pierwszym poście, ale dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Bo osiągnięcie jak największego realizmu środkami, którymi w tej chwili dysponuję jest dla mnie priorytetem. A czy ja mówię, że nie mam środków ? po prostu nie stać mnie na kupienie 2 munduru, bo 1 ma zły krój :) No to znaczy ze nie masz wystarczajacych srodkow. Quote Link to post Share on other sites
KaziK Posted July 7, 2011 Author Report Share Posted July 7, 2011 Temat chyba do zamknięcia, bo ja, jak i wszyscy inni posiadacze, bądź potencjalni nabywcy SFU otrzymali odpowiedz, a my zaczynamy się rozwodzić nad tym jakie mam środki finansowe :) Dziękuję wszystkim, którzy wnieśli coś do dyskusji. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts