Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam!

Mam problem z moim Glockiem CM.030...ostatnio gdy strzelałem z niego do tarczy po wystrzeleniu ok. 200 kulek replika się zacięła.

Nie wiedziałem co zrobić bo to moja pierwsza giwera więc wyjąłem magazynek i włożyłem go ponownie,

wtedy replika już nie strzelała lecz po naciśnięciu spustu warczała :(

Oddałbym ją do serwisu ale jest już po gwarancji:/

Proszę pomóżcie mi!

ASG interesuję sie od niedawna i nie wiem co jest powodem tej usterki...

Jeszcze raz proszę o szybką odpowiedź i pomoc w rozwiązaniu tego problemu:)

Z góry dzięki i do usłyszenia.

Brzmi jak jakaś usterka mechaniczna. Może coś się zużyło - sam piszesz, że replika już po gwarancji, czyli trochę przeszła.

Warsztat i airsoftowy rusznikarz, to jedno wyjście. Drugie - wywalić / sprzedać na części, kupić nową.

Warsztat może być serwisem dowolnego prawie sklepu, który sprzedaje ASG (oczywiście najlepiej tego, w którym kupiłeś replikę). Naprawa na pewno będzie płatna, skoro już po gwarancji. Może to być też airsoftowiec mający pojęcie o naprawie i tuningu replik.

Problem w tym, że do CM.030 ciężko będzie o części zamienne. Na rynku są tylko tuningowe do Marui, co oznacza wysokie koszty. Serwis sklepowy może mieć stockowe chińskie - ale nie musi.

Generalnie - daj to do obejrzenia fachowcowi, to Ci powie: czy się da replikę reanimować, czy trzeba ją opłakać i kupić nową.

Stawiałbym na zębatki. Dlaczego ? Sam miałem podobny problem po 2 szybkich strzałach na semi. Od początku podejrzewałem, że winne są zębatki i serwis to potwierdził. W moim przypadku miałem łatwiej, gdyż miałem komplet części zamiennych do tej repliki i zapłaciłem jedynie za usługę serwisową w specshopie.

Aha ok dzięki za pomoc:)

Mam kuzyna który w ASG bawi się już dłuższy czas i ma o tym trochę pojęcia, tylko że rzadko się z nim spotykam i nie mam okazji mu tego pokazać :/

A i jeszcze jedno pytanie. Czy te części od Marui by pasowały też do tej Cymy ?

SK8 mówisz że miałeś taki problem po 2 szybkich strzałach...ja prawie zawsze strzelałem trybem AUTO :)

Edited by GeneralGaz