Krisddz Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Witam zastanawiam się nad zakupem pierwszego karabinu snajperskiego , co możecie polecić na start w przedziale 400-500 zł i co warto dokupić na początek aby zestaw był kompletny . Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/37838-snajper-za-xxx-z/ http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/86254-zielony-snajper/ Quote Link to post Share on other sites
Rogi Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 (edited) Tematów o tym było full. Nie kupisz dobrej snajperki za 500 zł, ba , nawet za dwu krotność tej kwoty. Pytanie: Zaczynasz się dopiero bawić w ASG? Jeśli tak to odradzam początek jako snajper... Edit: Damianosky mnie uprzedził :icon_razz2: Edited July 6, 2011 by Rogi Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Polecam nie kupować nic, tylko odkładać kasę. Reszta w linkach od Damianosky. Quote Link to post Share on other sites
Krisddz Posted July 6, 2011 Author Report Share Posted July 6, 2011 Tematów o tym było full. Nie kupisz dobrej snajperki za 500 zł, ba , nawet za dwu krotność tej kwoty. Pytanie: Zaczynasz się dopiero bawić w ASG? Jeśli tak to odradzam początek jako snajper... Edit: Damianosky mnie uprzedził :icon_razz2: Zaczynam sie bawić w ASG ale mam juz G36C i chciałbym powiększyć swój "arsenał " lubie mieć alternatywe na każdą sytuacje :) , widząc dużo snajperek w sklepach myślałem że coś o mocy 500fps wystarczy do dobrej zabawy i zapewni odlegość celnego strzału w granicach 50m Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Snajperka to nie alternatywa na każdą sytuację. Chińska snajperka o mocy 500fps podanej na pudle nie zapewni dobrej zabawy, a tym bardziej celnego strzału na 50 metrach. Quote Link to post Share on other sites
kacper46asg Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Mylisz się,ponieważ precyzja strzału i jego zasięg nie będzie dużo przewyższać strzału z "normalnego" aeg'a, a przecież oto tu chodzi.Radziłbym ci albo dozbierać kase albo kupić coś innego. Quote Link to post Share on other sites
Rogi Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Chłopie w większości AEGi mają zasięg 40-60m! Snajper musi mieć przewagę w zasięgu i jak można tu wyczytać kulka wystrzelona przez snajpera ma zasięg nawet 100m. Jak kupisz taką ``snajpę`` w kwocie 500zł , po pierwsze wywalisz pieniądze w błoto, po drugie: ``pińćset`` fps z jak sądzę małym doświadczenie może się równać niezłe kuku :dry: Jak chcesz jakąś inna replikę , kup jakiegoś boczniaka czy jakiegokolwiek AEGa... Jakbyś chciał mieć ``alternatywę na każdą sytuację`` to by Ci miejsca na repliki na ścianie zabrakło :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Krisddz Posted July 6, 2011 Author Report Share Posted July 6, 2011 Ok dzięki za wszystkie odpowiedzi , czyli puki co trzeba zrezygnować ze snajperki i podkręci Gietke :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Chłopie w większości AEGi mają zasięg 40-60m! Snajper musi mieć przewagę w zasięgu i jak można tu wyczytać kulka wystrzelona przez snajpera ma zasięg nawet 100m. te 40-60 w stockach to najczęściej jest zabawa "na oko". A snajperki z zasięgiem SKUTECZNYM 100 metrów to nie widziałem. Moja ma dziewięćdziesiąt coś maksymalnego, i to bez wiatru, z idealnie skręconym hopkiem, dobranymi kulkami. A chińska snajperka może bez problemu przewyższać aegi, tylko trzeba w nią trochę kasy i czasu wpakować. I czym ich w niej więcej, tym lepiej niesie. ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 LEsio, bez wiatru i na straightach da się zrobić skutecznego. Kosztuje to rzecz jasna chorą kasę ale fakt jest faktem, że się da. Przeciętnie dobrze zrobiona snajperka ma te -m skutecznego na sortowanych MB 0,4g. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 LEsio, bez wiatru i na straightach da się zrobić skutecznego. Kosztuje to rzecz jasna chorą kasę ale fakt jest faktem, że się da. Przeciętnie dobrze zrobiona snajperka ma te -m skutecznego na sortowanych MB 0,4g. dać się da, ale jak czytam, że snajperka musi mieć stówkę skutecznego, to się trochę dziwię. Bo niewiele takich pewnie jest. Quote Link to post Share on other sites
Rogi Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 dać się da, ale jak czytam, że snajperka musi mieć stówkę skutecznego, to się trochę dziwię. Bo niewiele takich pewnie jest. Nie padło żadne zdanie , że snajperka musi mieć 100m zasięgu. Może, nie musi... Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Chociażby ta opisywana na forum aps Redrad'a miała spory zasięg. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 A snajperki z zasięgiem SKUTECZNYM 100 metrów to nie widziałem. Ja do dzisiaj- też. Znowu mam replikę Redrada na serwisie, inną tym razem i łotałem z niej na mierzone 100m do plecaka dziś. KOSMOS! Pierwszy raz w zyciu przestawiłem powiekszenie z 4x na 6x w celowniku! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts