Florek Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Krótkie pytanko: regulacja hop upa w 003 to po prostu odpowiednie wypośrodkowanie tego przełącznika z prawej strony repliki (nie no...to by było za proste :blush: ) czy może trzeba rozbebeszyć i około mechanizmu w środku grzebać? W piątek o 7:30 zerwał mnie z wyrka kurier z przesyłką od krakmana (wielki plus dla firmy za błyskawiczną dostawę). Dzisiaj jako że już przestało lać i w miarę sucho w się zrobiło postanowiłem potestować sprzęt (kulki 0.25g P&J i tarcza strzelecka). I jestem wielce zadowolony - pomimo "plastikowości" wyglądu i leciutko telepiącego się czółenka celność tego cudeńka wprawia w zachwyt. Przeładowanie chodzi gładko, rzadko łyka 2 kulki, tylko raz się zaciął. Wiciok - odnośnie celowania - oddaję honor; da radę bez większego problemu przycelować, nawet na większy dystans. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Nic nie trzeba rozbebeszać. Manipulujesz suwakiem HU aż kulka będzie leciała maksymalnie daleko i prosto. Tak zostawiasz. Modlisz się, żeby się nic nie przesunęło :happy: Wszystko w temacie. Aha, ja mojego karmię kulkami .28g (bo takich używam do AEG'a, nie będę specjalnie do pompy trzeciego wagomiaru trzymał!). Może nie tak daleko, ale skupienie jest piękne :) Quote Link to post Share on other sites
Sten Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Mam takie pytanko odnośnie FPSów i sprężynki , bo w dobie ciągłych ograniczeń i oznaczeń replik zainteresowało mnie to . Czy te 300 FPS nadaje się do walki na b.małe dystanse np. w pokojach czy trzeba coś słabszego tam wciskać (zbita M90 ?) ? Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 (edited) Większość środowisk ma przyjętą granice 350fps do walki w budynkach (CQB). Edited July 24, 2011 by Damianosky Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Mam takie pytanko odnośnie FPSów i sprężynki , bo w dobie ciągłych ograniczeń i oznaczeń replik zainteresowało mnie to . Czy te 300 FPS nadaje się do walki na b.małe dystanse np. w pokojach czy trzeba coś słabszego tam wciskać (zbita M90 ?) ? Tak, nadaje się jak najbardziej. Co prawda w typowym CQB lepsza jest strzelba strzelająca kilkoma kulkami na raz (np. trzylufowa Benelli albo jeszcze lepiej - gazowy Mossberg walący 5 kulkami), ale jeśli miałbym wybierać jedną strzelbę do wszystkiego - byłby to ten Mosiek. Quote Link to post Share on other sites
Sten Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 to mnie uspokoiliście :D teraz tylko czekać aż kurier przyjedzie , już niedługo poniedziałek/wtorek najpóźniej środa będzie ^^ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts