Misiek2199 Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Pomóżcie w wyborze repliki do max 400 zł Mam już jedną która mi się podoba chyba się domyślacie :) CM.028 :) http://www.sklep-asg-rc.pl/product-pol-503-Kalasznikow-AK47-CM028-metalowy-gearbox-v3.html dAJCIE LINKI JAKIEJŚ DOBREJ repliki JEŚLI TA WEDŁUG WAS NIE SPEŁNIŁABY MOICH WYMOGÓW. Strzelam się najczęściej na otwartym terenie i myślę że kałaszek na początek byłby dobry. Działka moja ma 150 długości i strzelam się z 6 kolegami i bratem. Doradźcie Quote Link to post Share on other sites
Griref Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg-c003.html Do wyboru do koloru temat był wielokrotnie. Quote Link to post Share on other sites
KaziK Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Cm.028 Quote Link to post Share on other sites
mihalozmc Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 (edited) Kup sobie RK-01W wykracza o 5 dych za twój budżet ale jest bardzo dobra,370 fps,metal,drewno i Gearbox V3,mam go i jest bardzo dobry. Edited July 15, 2011 by mihalozmc Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Dokładnie lepiej dołożyć i mieć replikę full metal niż plastikowego bubla. Quote Link to post Share on other sites
Misiek2199 Posted July 15, 2011 Author Report Share Posted July 15, 2011 cm028 nie jest plastikowy tylko z metalu i abs Quote Link to post Share on other sites
torus13 Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 z metalu jest głównie gb w cymie reszta to plastik + niektóre części metalowe Quote Link to post Share on other sites
KaziK Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Nie rozumiem co Wy macie do plastiku w Cm.028? Replika jest bardzo dobra jak na swoją cenę, oczywiście wszystko zależy od egzemplarza. Taki już urok chinoli :) Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Myslisz ze bedziemy chwalić szary, cienki i pękający plastik? Powiedz mi, czemu mamy koledze polecać plastikową cymę, skoro parę dyszek więcej mamy stalowego bojca? Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 To do plastiku co w wszystkich replikach, przynajmniej chińskich. Dobra są też wyjątki. Nie dość, że wszystko trzeszczy dookoła, to jeszcze wizualnie wygląda to dużo gorzej niż chociażby chińskie najtańsze drewno. Trafi się prawdopodobnie dobra replika, ale ogólnie kto co woli. Tym bardziej jeżeli ktoś ma bardzo małe fundusze, i te 50dyszek to już dużo. Quote Link to post Share on other sites
Akbar_052 Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Kilku łepków u mnie używa CM028 wygląda paskudnie w porównaniu do innych replik, trzeszczy i w ogóle jest paskudna. Kup sobie RK-01 od Boyi'a lub możesz także poszukać używek w komisie, np. M4 JG Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Chyba lepsze 5 dyszek niż, 180 za stalowe body. Quote Link to post Share on other sites
KubaSoldier Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 (edited) Jako pierwsza replika cm.028 jest dobra, lecz w porównaniu do replik z częsciami metalowymi, a tymi z abs'u, metalowe sprawują się lepiej (chodzi mi o częsci zewnętrzne) .Chociaż miałem do czynienia z niejedną cymą i nigdy mi się nie zdarzyło żeby coś pękło (nie twierdze,że innym się to nie przytafiło). PS Gdzie można dostać rk01? Edited July 15, 2011 by KubaSoldier Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted July 15, 2011 Report Share Posted July 15, 2011 Akbar jak ci da za to 320 zł to bierz Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 A gdzie widzieliście RK za 450 zł? Tylko proszę o oferty dostępne. Misiek - abs to jest właśnie plastik. Wczytaj się w opis, masz napisane że korpus jest z plastiku. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Chciałbym zobaczyć w tym RK-01 stal... Chiński ZnAl to pewnie zobaczę, ale naprawdę daaaalllleeeeko mu do chociaż chińskiej stali. No i tak patrzę na te RK-01 i sam nie wiem: ładne to, czy paskudne?? Chyba wg każdego co innego. Prawda?? Ma chlłpak wybór: tanie i sprawdzone cm.028 (fakt, że w plastiku) i droższe RK-01(jedyny plus to, że body w metalu). Osiągi podobne, na początek w obu guma hopa do wymiany (nie wiem jak z baterią). Każdy będzie swoje chwalił, a ja uważam, że każdy dobry, dopóki daleki o celnie strzela no i się nie psuje. Każda dobra póki nie trzeba do niej zajrzeć. Quote Link to post Share on other sites
malacz Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Body jest stalowe i bardzo solidnie wykonane, reszta metalowych części też jest porządna. Jedynie jak weźmiemy pokrywę zamka do ręki to zobaczymy, że jest zrobiona z gorszego materiału, ale jak nie będziesz po niej skakał to nic się nie stanie. Poza tym żeby kałach wyglądał koszernie musi być trochę poobijany, czego nie zrobisz mając absowe body z oczywistych względów. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 No właśnie przyznam się bez bicia, że osobiście w łapkach nie macałem, polegam jedynie na opisie producenta, a tam napisane METAL+TWORZYWO. Stalowym body by się raczej producent chwalił. Ale skoro jest inaczej to przepraszam za wprowadzanie w błąd. Quote Link to post Share on other sites
KaziK Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 No dobra, ja mam pozytywne doświadczenia z CM.028... RK-01 nie macałem więc się nie wypowiadam. Nie przekonuje was do CYMKI, tylko pytam co jest w niej złego :) Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Mam cymkę, tylko cm.036 po grubym tune upie i jest to moja ulubiona replika.na fabrycznych podzespołach i lipo 11,1 po 2 latach użytkowania w środku nie było żadnych śladów zużycia a tłok wyglądał jak nowy (mimo, że plastik) replika po tym czasie nadla miała 440 fps więc świadczy to dobrze akurat o tym egzemplarzu. Teraz jest w środku już troche markowych elementów i sprężynka sp130 guardera (487 fps) ale zębatki zostały z cymy. Quote Link to post Share on other sites
malacz Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Rodnath: "Do elementów metalowych w replice zaliczamy m.in. stalowy korpus, tłumik płomienia, pokrywę zamka, kolbę. Przedni chwyt jest wykonany z drewna." Opis RK-01 ze zbrojowni, nie wiem gdzie wyczytałeś metal+tworzywo. Z tworzywa wykonany jest jedynie pistol grip. Bebeszki też są całkiem wytrzymałe w boyiach, mój RK-05 bez problemu strzela na m130 z lipo 11.1v. Nie wiem ile fpsów bo chrono nie posiadam, ale zasięg skuteczny na klulkach P&J 0.28g mierzony taśmą 65m, maksymalny z jakiego udało mi się trafić w sylwetkę człowieka to 76m (oczywiście celując w niego, a nie żadnym lobem). Kolega z ekipy posiada właśnie RK-01 i muszę powiedzieć, że jest to naprawdę fajnie wykonana i poręczna replika, a 375 fps to akurat dla początkującego, na start jedynie wymiana gumki i nawet na stockowej baterii postrzela. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Opis z Gunfire: "RK-01-W Replika została wykonana z elementów metalowych, ABSu oraz drewna. Rękojeść, oraz magazynek zostały wykonane z ABSu. Korpus, lufa, przyrządy celownicze składana kolba zostały wykonane z metalu. Chwyt przedni został wykonany z drewna. " Jak widać nie ma słowa o stali... Oczywiście nie twierdzę, że rk jest złą repliką, tylko nie chce mi się wierzyć, że replika za 400 kilka zł będzie miała korpus ze stali. Kolega zakupił rk 03 i powiem szczerze, że byłem pod sporym wrażeniem jak to strzelało na stocku. Quote Link to post Share on other sites
mihalozmc Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Ja ją mam.Korpus,pokrywa zamka i kolba są stalowe.Tłumik płomienia,przyrządy celownicze,selektor ognia,i zatrzaski kolby są z ZnAlu.Chwyt przedni jest z drewna(bardzo słaba bejcą jest pomalowany,odpryskuje),a chwyt pistoletowy z plastiku.Bardzo dobra replika,strzelam się z ludźmi którzy mają repliki 1 klasy po tuningu i moja (na razie stock)w miarę daje rade. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts