VrX~ Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 (edited) Witam! Chciałbym się z wami podzielić przepisem na Magpule, tzn. podać najlepsze wg. mnie do tego materiały. Na sam początek podam materiały: 1.Kawałek paska.(Najlepiej materiałowy np. od starej repliki) 2.Taśma izolacyjna.(Najlepiej czarna, żeby sie maskowała) Sposób przygotowania: 1.Owiń kawałkiem paska (od 12 do 14 cm.) dół magazynka tak, żebyś mógł bez problemu chwycić go palcem. 2.Pasek oklej taśmą. Najlepiej od 2 do 4 razy tak, żeby trzymał się stabilnie. Teraz mozesz sie cieszyć "Domowym" magpulem :d P.S.: Nie krytykujcie mnie, to mój pierwszy post. A jeśli sie nie zgadza dział to prosze o przeniesienie. Pozdrawiam Edited July 16, 2011 by VrX~ Quote Link to post Share on other sites
piter51 Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 (edited) Sposób już dość znany , niemniej jednak komuś może się przydać :wink: Edited July 16, 2011 by piter51 Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Ja ogólnie nie rozumiem po co Wam te wszystkie magpule, ja sobie nie wyobrażam wyciągania magazynków za jakiś sznurek itp. szczególnie w zimę i innych krytycznych sytuacjach. Ale BTW sposób jest znany ale j/w może ktoś jeszcze na to nie wpadł. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 przecież magpule są po to aby ąłtwiej i szybciej wyjać magazynek z ąłdownicy. wiec nie rozumiem czego Ty nie rozumiesz :) jak jest cos zeby sobie ułatwic życie to po co sobie utrudniać :P ? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Moim zdaniem lepszyj jest pasek parakordu + taśma izolacyjna Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 a ja niedawno zrobiłem sobie pantent z dętką samochodową i izolką kręciłem, wyrywałem, próbowałem ściągnąć na siłę a to dalej pieroństwo trzyma :wink: Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Ja nie łapie za to oczko do wyciagania tylko robię pewny chwyt na magu, dzięki tej gumie magazynek lepiej i pewniej leży w dłoni, łapanie za kawałek parakordu czy za to ucho tylko wydłuża przeładowanie bo i tak trzeba poprawić ten chwyt bo ciężko trafić do magwella trzymając za końcówkę maga, to też zależy gdzie kto ma umiejscowiony sprzęt, przy pasie jest łatwo, ale jeżeli ktoś ma chesta zamontowanego pod samą brodą to na pewno pomaga wyciągnięcie za oczko badź sznurek Wszystko zależy od umiejscowienia sprzętu, tak czy siak polecam mieć jeden magazynek przy pasie bo to wg. mnie najszybsza i najbardziej naturalna droga od poucha do repliki. pozdro Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 Wszystko też zależy od ładownic jakie się ma. Po zainstalowaniu magpuli magi szybciej wyskakują z shingli i ładownic "brytyjskich" (czy to od plce czy ospreya). Quote Link to post Share on other sites
Fush1 Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 Kiedyś zrobiłem sobie takie chwyty z samej izolki, ale sama izolka sie ubijała, nie miała ładnego "oczka" w który można palec włożyć. Ostatnio widziałem u kolegi ciekawy patent- pokroił butelkę w poprzek w paski, owinął to izolką, do maga i magpull gotowy:D oczko sprężyste i efektywne. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 Albo nakleić skarpetę i za nią pociągać, a w zimie mamy dodatkowe ocieplenie pod ręką na nocne manewry :) Oczywiście mówiąc ironicznie bo niema co więcej dodawać do tak prostego sposobu, choć zastosowanie dętki jest bardzo dobre. Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted August 16, 2011 Report Share Posted August 16, 2011 Nie łatwiej paracordem i duct tape'em? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts