Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam

Mam zamiar zamówić części do mojej eMki(bi-3681). Wybrałem coś takiego

precka G&G 510 mm 6.04 schowana pod tłumikiem dźwięku

gumka zielona G&G

komora hu element klik

stalowe zębatki hi speed 18:1 SHS

tłok poliwęglanowy full teeth od deepfire

cylinder typ "0" również deep fire

silnik hi speed horbill

Mam do wydania 440 zł, z tych części wychodzi 435 razem z przesyłką.

Emka będzie śmigać na SP110, myślę, że dam radę uzyskać 385-390 fps.

Aktualnie w M4 mam zamontowane okablowanie modelarskie + łożyska ślizgowe 7 mm od df'a bodajże

Czy taki zestaw da radę? Chodzi mi o osiągi, jak i bezproblemową pracę.

Pozdrawiam, Olsza

Odpuść sobie części od DeepFire. Miałem z nimi do czynienia i więcej z nimi problemów niż z Dboyi. Kup cylinder od Elementa i tłok od SHS (nawet z połowicznymi , metalowymi zębami będzie działać jak z całymi). Ale zakładając że będziesz miał tam M110 to i ten SHS z 3-ema stalowymi zębami ci wystarczy.

Edited by chris15939

Komory nie zmieniaj, nic to nie da, tylko jak nie masz szczelności to walnij teflon na gumke i po sprawie.

Ja twierdze tak samo jak chris, części od DF są kiepskie, i także polecam tłok SHS.

Dokup od razu zestaw podkładek aby móc to wszystko ładnie wypodkładkować

Pozdrawiam, posiadacz Bi-3681

Komora nie kręci, wymaga wymiany. Emma była na przeglądzie i narazie części od deepfire ( łożyska ) po 6 k kulek nie okazują żadnych oznak zmęczenia. Jeżeli nie znajde zamiennikow, to zamowie df - bedzie polak mądry po szkodzie, chyba, ze coś sie zmieniło z częściami df'a. Dzięki za pomoc

To nie komora ma kręcić, a gumka. Jak nie kręci to albo uszkodzona, albo dystanser za mały. Komory nie wymieniaj-po prostu szkoda kasy. Jak pisze wolfran każda jednoczęściowa komora jest dobra, trzeba tylko dobrze wszystko poskładać, aby uzyskać szczelność. O firmie DF mogę powiedzieć tylko tyle, że mają dobre dysze. Tłok SHS jest naprawdę mocny. Jak niedostępny to tłok JBU ze stalowymi zębami też będzie dobry.

Po co? Wszystko napisaliście. Masz problem jakiś? Chwale Cie i jeszcze Ci źle. Ostatnio mam misję dbania o merytoryczną wartość działów technicznych.

Mój problem to niewyraziste komentarze które ostatnio piszesz ponieważ nie wiem jak je traktować. Teraz już wiem.

Edited by chris15939

To dobrze. :) Wiem, że nagła zmiana w moim zachowaniu może być dezorientująca. Ale to dla dobra ogółu! Bardzo mi zależy ostatnio na tych działach. Chce, aby ich poziom stał jak najwyżej. :) Cieszę się jak widzę rady ludzi, które są sensowne, pisane z sensem. Twoja do takich należała. :)