praetoriis Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Witajcie Potrzebuje plecak na różnego typu marsze. Zastanawiam się nad tym oto plecakiem Plecak Janysport Grot PT 75 PL Woodland wz. 93 i tutaj jestem zmuszony prosić Was o pomoc. Czy ktoś ten plecak ma, widział, "macał"? Pisze ten temat gdyż ostatnie posty dotyczące tego a może podobnego plecaka tej firmy są sprzed 7 lat. Prosiłbym Was o jakieś opinie mile widziane coś w rodzaju recenzji. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 I to ci powinno podpowiedzieć, że to przedpotopowa konstrukcja. Quote Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 (edited) W takim razie Wukasz co polecasz do 200zł ? :) Tak żeby sie spakować na 48h max 72h. Plecak nie byłby zbyt często tyrany. Edit: Wiem, wiem za 200zł to ja sobie mogę komplet skarpetek kupić, ale po prostu muszę kupić plecak na dniach a więcej kasy nie posiadam na ten cel :) Edited July 23, 2011 by MaLuTkI Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Kup sobie plecak BW 65L idealny na takie marsze Quote Link to post Share on other sites
praetoriis Posted July 23, 2011 Author Report Share Posted July 23, 2011 Kup sobie plecak BW 65L idealny na takie marsze Ale Panowie przed potopowa nie zawsze znaczy badziewie. Widziałem go na stronie e-militaria.pl tam jest oferta dotycząca tego sprzętu dodana ponad rok temu a tak jak zaznaczyłem w pierwszym poście nie jestem pewien czy kolega z innego tematu miał na myśli ten plecak ale w każdym bądź razie wypowiadali się o nim w samych superlatywach. A i zapomniałem napisać w wcześniej że, że musi to być plecak w kamuflażu WP wz. 93 gdyż musi pasować właśnie do takiego munduru. Dodam jeśli komuś się chce sprawdzać ten plecak na tej stronie kosztuje 450 zł. Jeśli możecie to napiszcie jakie plecaki polecacie wz. 93 lub ewentualnie czarny w przystępnej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Qlavy Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Z tego co wiem to poza plecakiem pp75 janysportu, zasobnika górskiego od Pająka i rzadkich plecaków alpinusa... nic innego z "dużych plecaków" w wz.93 nie ma ;( Quote Link to post Share on other sites
praetoriis Posted July 23, 2011 Author Report Share Posted July 23, 2011 Bardzo Ci dziękuje za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Kup sobie plecak BW 65L idealny na takie marsze Odpowiem krótko: nie Co prawda nie w panterce, ale także militarnie, tanio i ponoć całkiem dobrze (zwłaszcza w stosunku cena/jakość) Plecaczki Quote Link to post Share on other sites
praetoriis Posted July 24, 2011 Author Report Share Posted July 24, 2011 A mógłbyś kolego coś więcej o tych plecaczkach powiedzieć szczególnie interesuje mnie ten FORCES 66? Z góry dziękuję. Prosiłbym także o opinie na temat tego plecaka Plecak transportowy Katanga V-Lite 75 Magnum. Quote Link to post Share on other sites
juventinho24 Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Z własnego doświadczenia powiem ci, że GROTy to najlepsze plecaki na świecie. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Oczywiście miałeś co najmniej kilkanaście różnych modeli plecaków tego typu, żeby móc wysnuć takie wnioski? Bo jeśli nie to takie opinie są bezwartościowe. Równie dobrze ja mogę powiedzieć, że zasobnik desantowca to idealny plecak. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Co do plecaków wolfgang`a powiem tylko tyle ze użytkuje produkt tej firmy (co prawda warunki cywilne) ale już przez jakieś 5-6lat praktycznie codziennie. Żadnych uszkodzeń,dobre szycie i ogólnie gorąco polecam. Quote Link to post Share on other sites
Filip7370 Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 A ja zapytam czy nie lepszy jest zasobnik piechoty górskiej jeśli zależy na takiej pojemności, albo dobrze rozbudowany np PP25. Można uzyskać prawie 5 dniowy a w razie potrzeby może być plecakiem taktycznym. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Od ZPG to GROT będzie znacznie lepszy. Generalnie to plecak ma być w końcu w Panterę czy czarny? Bo jak zielone też dopuszczasz to Lowe Saracen czasami na allegro się pojawiają za małą kasę. Quote Link to post Share on other sites
Oshii9 Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Jeśli mogę wyrazić swoją opinię, to polecam polować na backrian bądź nawet mokra z Miwo. Sam używam Mokra, fajna konstrukcja, plecak jest "kwadratowy", mi (przy 175cm wzrostu) nie zawadza o pasoszelki (nie opiera się o nie). Ja swój wyciągnąłem za 100zł, używany, ale nadal sprawny (szelki wogóle nie wygniecione, pomimo sporego przebiegu), no i w panterze ofkors. Quote Link to post Share on other sites
praetoriis Posted July 27, 2011 Author Report Share Posted July 27, 2011 Dziękuje wszystkim za odpowiedź. Prawdopodobnie zamówię sobie tego Wolfganf'a FORCES 66 i zobaczymy jak się będzie sprawował. Podoba mi się ten plecak Mokra z miwo przydałby mi się taki na dużo krótsze wypady. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts