Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Słaby zasięg G36C [JG]

Recommended Posts

Mam problem tego typu, że po wymianie lufy na preckę systemy i gumki na systemę energy mam dość słaby zasięg. Tzn. kulki zaczynają za szybko opadać i na ok. 15 metrach celując komuś w klatkę piersiową, kulki trafiłyby w okolice uda(nie testowałem tego na ludziach tylko podaję to obrazowo :wink: ). Słyszałem od jednej osoby, że te gumki są raczej do replik powyżej 450 Fps-ów ale na stockowej gumce zasięg jest podobny. Dla porównania dodam, że w temacie o tuningu tej repliki, Robroy1978 osiągnął następujące osiągi przy wymianie tych samych elementów:

38metrów - regularne trafianie pojedynczym w drzewo 15cm. 47 meterów - trafianie przynajmniej jedną kulką przy strzale serią w drzewo 20cm. Max zasięg dający szanse na trafienie sylwetki ok 53metry.

Jeżeli chodzi Ci o ustawienie w czasie składania komory to tak.

Ale jeżeli chodzi o odpowiednie ustawienie pierścieniem to sytuacja wygląda tak:

-Ustawienie słabsze- kulka leci z 10 metrów w linii prostej i później opada.

-Ustawienie silniejsze- kulka unosi się dość mocno do góry a po przeleceniu ok. 8 metrów zaczyna opadać(jednak słabiej niż przy ustawieniu powyżej).

Nie ważne jaka gumka i jakie jej ustawienie powyżej 18 metrów nie da się celnie strzelać :bialaflaga: .

Edited by Zyzyks

Przeczytałem ten artykuł i wychodzi na to, że zawsze składałem dobrze. Ogólnie mój problem to za szybko opadająca kulka przez co zasięg znacznie spada. Wygląda to tak jakby kulka była słabo podkręcana. Może ktoś ma jakiś inny pomysł bo mi się dawno skończyły :icon_neutral: .

to jedna opcja, ale wtedy przy mocniejszym podkręceniu leciałaby mocniej w dół a leci w górę. Nawet gdybyś miał źle hop up wyregulowany, nie powinno to wpłynąć tak bardzo na zasięg. Może masz kulki jakieś trefne i duże tarcie o lufę? W sensie kulka jest na krawędzi zacięcia jak leci w lufie i masz wtedy mniej fps na wyjściu i po prostu ma za małą energię żeby kulka przeleciała te paredziesiąt metrów? Ile miałeś zasięgu na stockowej lufie?

Wszystko jest zrobione tak jak w tym artykule, zresztą nie jestem pewien czy inaczej by mi się udało to złożyć. Cholera wiem, że to jest bardzo nietypowy problem i większość standardowych poprawek wykonałem :bialaflaga: . Tak jako ciekawostkę dodam, że komora stock-owo, miała te zaczepy trzymające ją w bloku gazowym różnej grybości(jeden był 1.5X większy od drugiego. Powodowało to, że dysza była krzywo. Poprawiłem to i teraz wszystko jest równe w poziomie. Może warto zastanowić się nad nową komorą? Lecz czy to cokolwiek da?

PS. Nie zauważyłem odpowiedzi asmodean-a. Kulki to ISC 0,2g. Hmm wsadzenie stock-owej lufy powiadasz, to dobry pomysł(zasięgu nie badałem więc muszę włożyć stock-ową lufę jeszcze raz). Idę sprawdzić i napiszę wyniki.

Edited by Zyzyks

Wielkie dzięki dla asmodean-a. Gumka systemy i stock-owa lufa dają świetne efekty. Tylko czemu markowa lufa i markowe kulki się gryza :icon_eek2: ? W każdym bądź razie problem rozwiązany i dziękuję za pomoc :icon_biggrin: .

spoko :) nie ma sprawy poprobuj z kulkami roznych producentow najwyzej albo moze trafiles jakas kiepska partie? kumpel ostatnio mial super problemy z magami boyi na krakmanowych kulkach. Podejrzewalismy ze magi sa zle wykonane, jeden nawet rozebral a potem sie okazalo ze to tylko kulki kiepskie. Ciesze sie ze wszystko smiga

pzdr