Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Dziwne zachowanie silnika.

Recommended Posts

Mam problem z silnikiem od kałacha Cymy. Wyjęty silnik podłączony do zasilania nie obraca sie płynnie, tylko takimi jakby drobnymi skokami i bardzo wolno. Palcami mozna go zatrzymać. Gdy kręce palcami zębatką bez zasilania, to obraca się tez tak skokowo, z małymi oporami. Aku naładowane spoko, szczotki ma w porządku i generalnie wygląda ok. Stało sie to całkiem znienacka i bezobjawowo.

Czy silnik jest uwalony całkiem i mam kupować nowy? Czy to może coś inego?

Silnik był uwalony ewidentnie. Czyściłem, pieściłem, cały czas to samo. Ledwo sie kręci, a łapiąc palcami za zebatkę zatrzymuje sie bez problemu. O niemożliwości naciągnięcia sprężyny nie wspomnę. Kupiłem nowy za 49 zł w cytadelaasg w Wawie- przy okazji polecam sklep- dobre zaopatrzenie rozsądne ceny, serwis, w sklepie można przebierać i grzebać i do tego miłe chłopaki znające się na rzeczy.

Namówili mnie na pakiet Lipo przy okazji. Kupiłem silnik, ładowarkę, batkę 7,4V 1300mAh, lipoguarda, jakieś ładownice do uzupełnienia oporządzenia i z lżejszym o 300 zł portfelem popedałowałem do domu. Poskładałem kałacha, podładowałem pakiet i... napiernicza tak, jak nigdy dotąd. Rof sporo wyższy. Stara, sfatygowana batka NiMh na złom. Lipo i nowy silnik tchnęło nowe życie w kałacha.

Edited by KorbaSWD