michalu29 Posted August 11, 2011 Report Share Posted August 11, 2011 Witam Replikę G36c z firmy Cyma (cm003) mam od wczoraj.Baterię rozładowałem po czym naładowałem do pełna (około 6h) i karabinek działał elegancko. Dzisiaj rano chciałem sobie trochę postrzelać i zauważyłem iż kulki na trybie jedno-strzałowym nie wylatują. System automatyczy działa jak należy jedynie semi-auto jakby blokowało się w środku (słychać, że mechanizm nakręca się jednak nie oddaje strzału). Tak samo dzieje się nawet przy strzelaniu bez magazynka. Podczas naciskania spustu na tym wadliwym trybie udaje się czasem wystrzelić, a raz nawet karabin wystrzelił 2 razy. Dodam, że musiałem przykręcić "manetke" do zmiany ognia, ponieważ odpadła oraz fakt, że nie otrzymałem w pudełku instrukcji. Szukałem trochę po forach, były podobne problemy jednak kończyły się na rozkręcaniu gearboxa a to dla mnie ,nowicjusza, zdaje sie dość skomplikowane i troche doświadczenia trzeba posiadać w dziedzinie ASG. Dlatego nie wiem czy reklamować replikę czy próbować samemu. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 11, 2011 Report Share Posted August 11, 2011 nic samemu nie grzeb, jeśli coś jest nie teges, to odsyłaj. Nowi więcej psują grzebaniem niż naprawiają. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 11, 2011 Report Share Posted August 11, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Sprężynowe -> Problemy i serwis" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> AEG/EAG -> II klasa -> Problemy i serwis". Quote Link to post Share on other sites
michalu29 Posted August 12, 2011 Author Report Share Posted August 12, 2011 Problem rozwiązany. Bateria była za słaba :P Quote Link to post Share on other sites
asmodean Posted August 12, 2011 Report Share Posted August 12, 2011 z ciekawości - jaką dostałeś stockową? U mnie działa super. Quote Link to post Share on other sites
zovlad Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 (edited) Nową batkę ładowałeś tylko 6 godzin to ja się nie dziwię :wink: Jeśli chodzi o 2 kulki na pojedyńczym to na 90% dystanser. Tak jak w recenzji na WMASG u mnie był krzywy i kręcił w prawo, w dodatku strzelał po 2 kulki i się blokował. Wymieniłem na "cokolwiek" i jest super. Edited November 26, 2011 by zovlad Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts