Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Z tego co pamiętam i miałem na stanie- repliki AGM maja dwuczęściowe komory i body nie jest przystosowane do takich jak w linku powyżej-trzeba trochę body podpiłować, ale do ogarnięcia. Logan, ta kiepskawa komora boyia w stosunku do dwuczęściowej AGM to po prostu kosmos. Mnie zdarzało się zyskać po zmianie nawet 40- 50 fps w stosunku do fabrycznej i to bez żadnej uber pro gumki. Wystarczył teflonik i guma jaka była poprzednio. Także ja bym wymieniał, ale jeżeli nie masz jozio_pl doświadczenia to podrzuć komuś kto ma park narzędziowy i umiejętności.

Dobrze wiedzieć. A czy w takim razie jakaś komora z JG by nie podeszła? JG robiło dwuczęściowe komory, które całkiem nieźle się spisywały. Jednak były montowane chyba tylko do replik z plastikowym korpusem więc nie jestem pewien czy do AGMa by podeszły?

Logan raczej każda dwuczęściowa podejdzie. Te z JG też. Po prostu plastik body JG i metal AGM mają takie samo rozwiązanie odnośnie komory hu. Jak już gdzieś pisałem, TYLKO komorę TM jako jedyną dwudzielną bym zostawił (teraz dołączył do tego wynalazek KWA). Resztę chinoli wymieniłbym na jednoczęściową. Wycinanie jest stosunkowo proste jak ma się odpowiednie narzędzie. Dremelek jako szlifierka precyzyjna i wycinasz nadmiar body w lower reciverze tak, żeby komora w miarę swobodnie się wsuwała. Najlepiej, jakbyś miał np. replikę kolegi (gdzie zastosowano komorę jednoczęściową), porównał czym wasze body się różnią i doprowadził swoje do jego stanu.

Edited by rodnath
  • Create New...