Tymbark Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Czy istnieje jakakolwiek możliwość żeby przemalować/przefarbować część oporządzenia? Chodzi mi głównie o ładownice i Plate Carriera , z koloru Olive na Coyote Brown , zastanawiałem się nad użyciem tej farby - http://sklep.fort.mil.pl/index.php/product/show/id/5057 , zastanawia mnie jeden aspekt , czy poprzedni kolor nie będzie przebijał przez farbę ? Quote Link to post Share on other sites
Oshii9 Posted August 18, 2011 Report Share Posted August 18, 2011 Już był poruszany ten temat na forum. Ogólnie tak- przemalowanie spray'em nie da zbyt ciekawego efektu, kolor będzie przebijał miejscami (próbowałem z pokrowcem na manierkę). Farbowanie oporządzenia barwnikami też odpada, przynajmniej z ciemniejszego na jaśniejszy, uwierz mi, wyjdzie straszna kupa z tego. Chyba jedynym wyjściem byłoby pobawić się wybielaczem jakimś mało inwazyjnym, spróbuj wstępnie na wnętrzu oporządzenia, potem może dopiero dorzucić barwnik. Jest zdjęcie Polko z Iraku w UTG zielonym chlapniętym wybielaczem, powstał mu nawet fajny kamo zielono piaskowym :) Quote Link to post Share on other sites
Skaut Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Na zdjęciu to nie jest UTG tylko EI TAC-V1-N i to nie jest Gen. Roman Polko tylko jego żołnierz. Co do malowania to nie jest to wybielacz tylko Krylon. Farbka w spreju w kolorze tan. Często maluje się szpej żeby dostosować go do warunków w jakich robisz robotę, ale nigdy nie przemalowujesz całości na jednolity kolor bo nie to jest celem malowania. No i sprej się do tego nie nadaje. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Farba w spreju to rozwiązanie tymczasowe, po jakimś czasie zaczyna się ścierać i trzeba nanosić nowe warstwy. Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 (edited) Ale za to wygląda high speed i low drag. :cool: Edited August 19, 2011 by Brit Quote Link to post Share on other sites
sylwek3231 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Może już było ale nie nalałem, a przeglądam już ten dział sporo czasu. Czy ktoś malował oporządzenie OD na RG? Chodzi mi żeby wyszło dosyć jednolicie i trwale. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 A z odległości 10-20m jesteś wstanie rozpoznać przy normalnym świetle w lesie czy jest to rg czy od? Dla mnie gra niewarta świeczki. Zresztą wszystkie oliwki, zielone ciemne i inne wymysły są podobne przy paru metrach odległości. Quote Link to post Share on other sites
Tymbark Posted August 21, 2011 Author Report Share Posted August 21, 2011 Dzięki za pomoc :) Zrobiłem przekręt z wybielaczem , aktualnie tylko na pasie biodrowym , bo PC , wymieniam na Coyote. . Quote Link to post Share on other sites
Marrcinek Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Dzięki za pomoc :) Zrobiłem przekręt z wybielaczem , aktualnie tylko na pasie biodrowym , bo PC , wymieniam na Coyote. . I jaki jest efekt po tym wybielaczu? Quote Link to post Share on other sites
KSW Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Witam, nie znalazlem odpowiedniego tematu, dlatego zakładam. Czym najlepiej barwić szpej "domowymi sposobami". Dokładnie chodzi mi o chiński nylon, da się go zabarwić np barwnikiem motylkiem , albo sprejami dostępnymi w sklepach samochodowych ? Wiem, że istnieją specjalne spreje, ale o nie nie pytam Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Quote Link to post Share on other sites
KSW Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Widziałem widziałem, tylko zastanawiam się czy materiał typu cordura lub nylon da się tak samo zdrobić. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 1. Temat jest, szukaj. 2. Nylonu tak nie zabarwisz. Własnie dlatego wymyslili farby. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Cordurę w UCP czy tam jakieś pustynne camo w stylu DDPM czy D3C bez problemu zabarwi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts