wolek1995 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Witam. Jestem posiadaczem mp5 od maja od wymiany z jednym z forumowiczów. Dzisiaj dopiero mogłem go sprawdzić, ponieważ dopiero teraz mam akumulator i magazynek. Przechodząc do rzeczy, kulki na semi wylatują co 2, 3 raz a, na auto prawie wcale z początku myślałem .że to wina dystansera i zbyt mocno podkręconej gumki, ale dystanser wyjąłem i problem nadaj jest taki sam. Zauważyłem też że na pusto powietrze wylatujące z lufy jest bardzo słabe. Jakiej natury jest to problem?? Pozdro i z góry dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Być może jest zbyt krótka dysza. Ewentualnie jest ona pęknięta. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Witam. Jestem posiadaczem mp5 od maja od wymiany z jednym z forumowiczów. Dzisiaj dopiero mogłem go sprawdzić, ponieważ dopiero teraz mam akumulator i magazynek. Przechodząc do rzeczy, kulki na semi wylatują co 2, 3 raz a, na auto prawie wcale z początku myślałem .że to wina dystansera i zbyt mocno podkręconej gumki, ale dystanser wyjąłem i problem nadaj jest taki sam. Zauważyłem też że na pusto powietrze wylatujące z lufy jest bardzo słabe. Jakiej natury jest to problem?? Pozdro i z góry dzięki za odpowiedź GB był rozbierany? Sprawdzałeś części? Quote Link to post Share on other sites
wolek1995 Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 Gb był rozbierany, ale nie przeze mnie poprzedni właściciel go tuningował: wymieniany tłok, chyba od jg pewien nie jestem bo zapomniałem. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Jaka batka?, Próbowałeś na innych magach? Jaki typ magazynka? Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Gb był rozbierany, ale nie przeze mnie poprzedni właściciel go tuningował: wymieniany tłok, chyba od jg pewien nie jestem bo zapomniałem. Jeśli piszesz że kulki wylatują ci co 2 albo trzeci strzał to obstawiałbym raczej za długą dyszę albo peknięty popychacz dyszy albo brak lub źle zamontowany opóźniacz popychacza na zębatce tłokowej. Quote Link to post Share on other sites
wolek1995 Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 A przez dyszę zasięg może być słaby?? I jeszcze jedno, czy zna ktoś jakiś serwisantów z okolic Dęblina, lub Puław Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 (edited) A przez dyszę zasięg może być słaby?? I jeszcze jedno, czy zna ktoś jakiś serwisantów z okolic Dęblina, lub Puław Też. To jest tylko jedno z wielu ogniw składające się na zasięg. Jeżeli masz nieszczelności części to zasięg będzie słaby. Jak i niewłaściwe skracanie lufy. Edited August 19, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Rozwiązałeś problem tych kulek? Quote Link to post Share on other sites
wolek1995 Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 Niestety nie, sam gearboxa nie chcę rozbierać Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 A jaką masz baterię i magazynek? Quote Link to post Share on other sites
wolek1995 Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5638 Magazynek mam ten. Bateria to li-po 7,4V 25C tornado power 1500 mAh Być może to wina kulek, mam w domu tylko P&J Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Spróbuj na innej batce może jest zbyt duży rof i magazynek nie wyrabia z podawaniem kulek. .. Quote Link to post Share on other sites
wolek1995 Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 To samo, niestety Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 (edited) To samo, niestety Bateria nie ma nic wspólnego z podawaniem kulek. Nie takie rofy widziałem i magazynki nadążały. Weź replikę bez magazynka i ułóż ją tak żebyś widział wlot kulek do komory hopup. Ustaw na semi i strzel tak kilka razy. Powiedz mi czy dysza wychodzi i chowa się cała czy też po wystrzale trochę wystaje. Edited August 19, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Chris, masz rację ale chyba na magach typu mid, low, real-cap. To jak wyjśnisz ze mp5 kumpla na lipo 11.1 nie podawała kulek na hicapie a na midach wszysko elegancko? Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 (edited) ale on tam ma batke 7,4v a nie 11,1. ile on ma rofa? 15? Tak jak chris mówi, sprawdź "ruchliwość" dyszy bo zapewne ona jest odpowiedzialna za te ceregiele. Możesz też, jeśli pewności nie masz, wyciągnąć dolne body z gb i postrzelać trochę z samego tego i sprawdzić po kilku wystrzałach na semi czy dysza sama chowa się do końca tego co może Edited August 19, 2011 by zaki123 Quote Link to post Share on other sites
wolek1995 Posted August 20, 2011 Author Report Share Posted August 20, 2011 Robię tak jak mówisz ale ta dysza tak zapierdziela, że prawie tego ruchu nie widzę. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 leciutko smyraj spust palcem. Na semi sprawdź jak daleko sie cofa a na auto jakie jest jej maksymalne wychylenie Quote Link to post Share on other sites
wolek1995 Posted August 20, 2011 Author Report Share Posted August 20, 2011 na singlu dysz chowa się do połowy, wystaje ok 1 cm Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 (edited) na singlu dysz chowa się do połowy, wystaje ok 1 cm Inaczej. Jeżeli dysza ci się chowa tak jak na rysunku A to znaczy że jest albo za długa albo masz uszkodzoną listwę dosyłacza i uniemożliwia ci wejście kulki do komory. Jeżeli chowa ci się jak na rysunku B znaczy jest wszystko w porządku. Zrób jeszcze inny myk. Podłącz pełny magazynek i podczas strzelania dociśnij go od spodu do repliki. Edited August 20, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
wolek1995 Posted August 20, 2011 Author Report Share Posted August 20, 2011 Zrobiłem test. Wyjąłem gb i komorę z lufą i "od góry" wsadzałem kulki kulka za drugim razem wpada do komory i wylatuje z lufy z małą prędkością, czasami nawet nie i trzeba lufę przekręcać. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted August 20, 2011 Report Share Posted August 20, 2011 (edited) Zrobiłem test. Wyjąłem gb i komorę z lufą i "od góry" wsadzałem kulki kulka za drugim razem wpada do komory i wylatuje z lufy z małą prędkością, czasami nawet nie i trzeba lufę przekręcać. Zrób ten test na złożonej replice ale nie wkładaj kulek tylko zerknij w otwór komory gdzie wkładasz magazynek czy dysza się cofa do końca. Nic więcej. Edited August 20, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
wolek1995 Posted August 21, 2011 Author Report Share Posted August 21, 2011 Rzeczywiście tak jest Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Rzeczywiście tak jest To masz 3 wyjścia. 1. Rozebrać GB i sprawdzić czy listwa dosyłacza dyszy nie jest pęknięta na zgięciu tuż pod mocowaniem dyszy. 2. Jeżeli listwa dosyłacza jest w porządku to zeszlifować front dyszy tak żeby kulki swobodnie wchodziły do komory (nie polecam bo stracisz na szczelności). 3. Kupić nową dysze do twojej repliki lub listwę odsyłacza albo i jedno i drugie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts